• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: *si
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Nebylo to náhodou tehdy, jak jsi objednával litr mléka a obsluha mu nevěřila, že to myslí vážně?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Domácí kváskový knäckebrot - recept z
    Kváskový knäckebrot (fotorecept) - recept | Varecha.sk
    https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-knackebrot-fotorecept/71663-recept.html

    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Jiná zdravá alternativa na zpracování celere je falešná humrová pomazánka. Uvařený celer nastrouhat, přidat tvaroh, zamíchat, osolit, opepřit, možná pár kapek citronu. Myslím, že ten recept mám odsud a hlavně na začátku jsem se jí mohla doslova “užrat”.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Myslím, že to bude v pohodě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOCHANSKA_CH: myslis ze to bude hnusny kdyz to udelam z celeru, kterej sem uvaril pred par dnama vcelku? chtel sem z nej delat rizky ale venku je najednou pod nulou a nejak me presla chut to tam fritovat...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: Bulvu celeru a velkou mrkev jsem nastrouhala nahrubo v robotu a dala povařit v páře. Z jednoho vejce, 200 ml oleje, trochy hořčice, soli, pepře a citronu jsem tyčákem zemulgovala majonézu. K vařené kořenové zelenině jsem ještě nakrájela velkou šalotku a něco kyselých okurek. Po smíchání všeho je to dobré nechat aspoň přes noc nechat ležet v lednici.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KOCHANSKA_CH: byl by recept na ten celkový salát?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Muhehe, kamoska si dala vindaloo za rohem v Namaste India. Jako dala to, ale taky to oplakala. Ten den mela zaroven kontakt s nakazenou covidem, ale ten se asi lekl toho vindaloo, a utekl.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytek celerového salátu zkrmen.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Hodne jablek a jedna hruska, utopenych v panaku koralky, na vrchu tenka krusticka testa. No hlavne snehu.


    BAAL
    BAAL --- ---
    SAMOUT: Meli bychom vyrazit do toho curry house, i když mám trochu trauma z toho že si mě budou pamatovat jak jsem tam byl s ID Launcher a on jim vyprávěl jak bydlel v Islamabadu a že tady ty curry jsou takové čajíčky pro čechy. Což byl samozřejmě naproste geniální nápad žertovat s obsluhou na pákistánské restaurace na téma pálivost, takže jsme si oba dost poplakali, nedojedli a šli pryč:-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    MONROE: Mě máma učila, když jsem byl malej:
    1/ Naleju mléko do hrnce na sporák a dám ohřívat
    2/V hrnku si nechám část studeného mléka ve kterém dobře rozmíchám kakao prášek a cukr
    3/Do už teplého mléka na sporáku vleju směs z hrnku, přivedu k varu a hotovo

    kakao mám nějaké fancy bio z DMka, jestli je tam nějaký rozdíl proti běžnému holanskému ví bůh
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Jj, uz leta podle nej delame aloo gobi.
    MONROE
    MONROE --- ---
    FAT: Hm, me to ovoce vyhovuje hlavne takhle. Potrebuju je do sebe nejak dostat, moc je nemusim.
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: To jsem ještě nepil. Raději si dám normální ovoce.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: podivej se na jewtube na 'vahrehvach chef'. to je imho nejvic polopatickej kanal co se ruznejch curry tyka.
    zaklad je ale vzdycky stejnej jaks popsal.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Tak Latif je klasika, akorat jsou ty jeho videa trochu utahany. Jinak kdybys chtel jihovychodne asijsky curry misto indopakoskyho, tak nepreberna studnice inspirace je

    Pailin's Kitchen - YouTube
    https://www.youtube.com/c/PailinsKitchen/videos
    BAAL
    BAAL --- ---
    BAAL: Jak se tu krmím zbytky včerejšího curry, tak, jsem došel k tomu, že už ani nikdy nepoužiji předpřipravenou pastu co jsem vždycky kupoval v Sapě, protože k tomu už není důvod.



    Jak jsem minule experimentoval s tou super pálivou papričkou:
    [ BAAL @ Rádi jíme... ]

    Tak mě zajímalo, jak si udělat curry pastu sám a našel na youtube tohohle borce:

    How to make Chicken Madras
    http://www.youtube.com/watch?v=v6K-5uf3LDo


    A on tam v jednom videu říká, nic na tom není:
    Opečete maso(tofu etc) na pánvičce
    1/vezmete půl na půl strouhaný zázvor a drcený česnek hodíte na větší vrstvu oleje.
    2/Přidáte koření co vám přijdou pod ruku jako skořici, koriandr, masalu, kurkumu, chilly prášek necháte pustit koření do oleje.
    3/Přidáte lžící rajčatového protlaků promícháním vytvoříte pastu.
    4/Vrátíte maso obalíte v pastě, zalijete tekutinou v mém případě plechovka kokosového mléka a krájených rajčat a za půl hodiny, stačí dochutit a je to doma.

    Včera jsem to dělal intuitivně znovu a výsledky z toho jsou fakt super, konec prefabrikované pastě. Už jsem se to naučil u máslového kuřete kde základ je cibule, nicméně základ je mít přístup k dobré skořici, mám ted z království chutí cejlonskou a ta vůně co se rozvine kuchyní po přidání na pánev a následná chut je super. A to jsem většinu života považoval skořici jako koření do sladké kuchyně.

    Plus jsem se naučil super trik a to je přidat do rýžovaru kurkumu, just for the fun:-)
    MONROE
    MONROE --- ---
    Jeste se vase zeptam na oblibeny smoothie a nebudu otravovat. :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam