• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jak se dělá sirup z šípů? že bych z tý hromady hlohu udělala ten.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Volna streda krasa.
    Udelala jsem asi tri litry sipkovyho sirupu, par kilo sipkovejch marmelad a zbytek nekonecnyho mnozstvi sipku jsem dala macerovat do slivovice. Mohla bych se vdavat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A z posledního kusu dyně vznikla buchta s ořechy, brusinkami a perníkovým kořením.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z dyně jde vyrobit i něco jako bramboráky.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAMOUT:
    mela tendence olizavat horky chleba? :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    A to je presne ten duvod, proc mi (ctyrnohy) kocky nesmej do baraku. Manzelka takovy tendence mela, ale narazila na muj nesmlouvavy odpor :-).
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GENEVIEVE: "čerstvé upečený, naštěstí už vychladl" - ale to byl trochu krutý trest, nemyslíš? :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: mě dneska Smíšek olizal chleba. čerstvé upečený, naštěstí už vychladl. nepochopíš :)))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Ja taky pekla strudl. Ani nemusim delat sadrovy otisk, aby vedela, ci tlamicka to byla! Takhle velka je tu jedina.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak jste tu propagovali strudl, tak jsem si zakoupil listove testo ale zapomel na jablka, tak je z toho tvarohovej zavin

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: Já měla pár hodin tažený vývar z kostí po pečeném kuřeti a nějaké kořenové zeleniny, ten dělám standardně a muž si ho rád dává v hrnečku bez ničeho. :)

    LUCIASHECK: Ten kalíškový jsem zkoušela když se poprvé objevil, ale nechutnal mi.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALEXIS: Ja do rizota bez uzardeni pouzivam ten kaliskovej bujon od knorru, kdyz zrovna nemam namrazeny zasoby.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: na vaření používám vývar z kostí po pečeném kuřeti - aspoň mi pak nevadí, že ho děti neumí pořádně obrat :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já právě objevila rizoto po dlouhé době (sušená rajčata a olivy) a hrozně mě to nadchlo :-D.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE: Tekutý bujón mám taky, jen od Marks&Spencer, to můžu taky zkusit.
    Já věděla, že mi tu dobře poradíte. A vyvařené kuře může dál oblažovat muže. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já zalévám rizoto vývarem, který dělám z tohohle a je to super: https://www.rohlik.cz/hledat/bujon?productPopup=1351153-maggi-hovezi-tekuty-bujon
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Neaspiruju ani náhodou a Alnatura vývar mám doma. Díky za tip. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včera jsem uklohnila risotto. Bylo moc dobré, a stát půl hodiny u sporáku a míchat bylo docela zenové a terapeutické (karanténa s aktivním batoletem je zlo), jen se obávám, že mi to nebude dovolené moc často. A taky bych musela vyrobit víc vývaru, muž si stěžoval, že vývar radši vypije než aby ho sežralo rizoto. :-D

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Totok zrovna je rozsýpací hovězí po burgundsku z CrockPotu, ale aj tak jsou ty porce masa uvnitř růžový, i když úplně udělaný. Ale neumučený maso doma milujme oba, takže minutkové úpravy jsou časté. Ono taky oproti dobám předchozím se dá obstarat maso na toto vhodné. Už se u řezníka neprodávají jen vysloužilé dojnice a telecí jen pod pultem. :-)

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SAMOUT: nejdřív měla rodinu, sous-vide mašinku až potom :) ale vidím v tom samá pozitiva a sociální jistoty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam