• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    ACIDQA: A co ty štětiny? Ty se chytnou do sítka?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: super, to s hlohem půjde.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: urezes sipkum to rosticko po kvetu, rozpulis, nahazes do hrnce, zalejes vodou, aby byly pod vodou vsechny a privedes tesne pod stupen varu, stahnes a nechas trochu vychladnout. Pak to rozmixujes a propasirujes (ja pouzivam cednik a silikonovou sterku, je to vcelku rychly). Do propasirovany hmoty jsem vymackala asi 6 citronu (vychazi to zhruba tech 6 malejch citronu na litr sipku), dosladila jsem medem (mozna pul sklenice) a zase zahrala, trochu docedila prevarenou vodou, aby to nebylo tak husty.
    Co spotrebuju hned mam v lahvi v lednici, zbytek lahvi jsem dala na 80 stupnu na 20 minut do trouby.

    (Mamka to ve finale bere jeste pres platynko, mne takova vic rustikalni konzistence neva, takze ja to nedelam.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jak se dělá sirup z šípů? že bych z tý hromady hlohu udělala ten.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Volna streda krasa.
    Udelala jsem asi tri litry sipkovyho sirupu, par kilo sipkovejch marmelad a zbytek nekonecnyho mnozstvi sipku jsem dala macerovat do slivovice. Mohla bych se vdavat.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A z posledního kusu dyně vznikla buchta s ořechy, brusinkami a perníkovým kořením.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z dyně jde vyrobit i něco jako bramboráky.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAMOUT:
    mela tendence olizavat horky chleba? :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    A to je presne ten duvod, proc mi (ctyrnohy) kocky nesmej do baraku. Manzelka takovy tendence mela, ale narazila na muj nesmlouvavy odpor :-).
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GENEVIEVE: "čerstvé upečený, naštěstí už vychladl" - ale to byl trochu krutý trest, nemyslíš? :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: mě dneska Smíšek olizal chleba. čerstvé upečený, naštěstí už vychladl. nepochopíš :)))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Ja taky pekla strudl. Ani nemusim delat sadrovy otisk, aby vedela, ci tlamicka to byla! Takhle velka je tu jedina.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak jste tu propagovali strudl, tak jsem si zakoupil listove testo ale zapomel na jablka, tak je z toho tvarohovej zavin

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: Já měla pár hodin tažený vývar z kostí po pečeném kuřeti a nějaké kořenové zeleniny, ten dělám standardně a muž si ho rád dává v hrnečku bez ničeho. :)

    LUCIASHECK: Ten kalíškový jsem zkoušela když se poprvé objevil, ale nechutnal mi.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALEXIS: Ja do rizota bez uzardeni pouzivam ten kaliskovej bujon od knorru, kdyz zrovna nemam namrazeny zasoby.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: na vaření používám vývar z kostí po pečeném kuřeti - aspoň mi pak nevadí, že ho děti neumí pořádně obrat :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já právě objevila rizoto po dlouhé době (sušená rajčata a olivy) a hrozně mě to nadchlo :-D.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE: Tekutý bujón mám taky, jen od Marks&Spencer, to můžu taky zkusit.
    Já věděla, že mi tu dobře poradíte. A vyvařené kuře může dál oblažovat muže. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já zalévám rizoto vývarem, který dělám z tohohle a je to super: https://www.rohlik.cz/hledat/bujon?productPopup=1351153-maggi-hovezi-tekuty-bujon
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Neaspiruju ani náhodou a Alnatura vývar mám doma. Díky za tip. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včera jsem uklohnila risotto. Bylo moc dobré, a stát půl hodiny u sporáku a míchat bylo docela zenové a terapeutické (karanténa s aktivním batoletem je zlo), jen se obávám, že mi to nebude dovolené moc často. A taky bych musela vyrobit víc vývaru, muž si stěžoval, že vývar radši vypije než aby ho sežralo rizoto. :-D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam