• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: přesně
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BUNDA: Nekaž mu to, to by pak nemohl rikat, ze makosti jako fusky a nebude si to kurvit :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LUCIASHECK: přesně trocha octa kostím jen prospěje a na chuť není jeho přítomost znát.
    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: Možná jo, každopádně vývaru si vařím litry a mrazím si ho do foroty. Táhnu ho třeba přes noc, takže kosti jsou vyvařený jak fusky a já jsem happy.

    ILLUZE: Luciasheck dává do vývaru ocet občas a v rozumném množství.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WRKB: Ocet v rozumnem mnozstvi to samozrejme nijak nekurvi, ocet pomuze vice narusit kosti a tudiz lepe vyvarit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: nedávám ocet nikdy (ani mě to nenapadlo) ale nevařím vnitřnosti. Akorát kosti a maso.
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Nedávám nikdy.
    WRKB
    WRKB --- ---
    ILLUZE: Osobně nedávám do vývaru nic. Maximálně tak odrostlé vršky pórku nebo zbytky cibule. Chci mít surovinu pro všestranné využití (omáčky, polévky, podlévání atd). Ocet by mi to příliš determinoval (rozuměj zkurvil) :-)))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dáváte ocet do vývaru, i když v něm vaříte i vnitřnosti?
    REGIS
    REGIS --- ---
    Přes noc pečené vepřové kolínko zase po dlouhé době :)

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GEISHA: to mi připomnělo, jak jsem chtěla jako holka dělat šípkovou marmeládu. Moje máma mi tehdy řekla, že to je jako dělat z myšího mlíka jogurt :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    ACIDQA: pasirku používám teda běžně jen na rybízovou marmeládu, ale máme nějakou obyč ze supermarketu v Itálii a funguje to imho pěkně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: ten jsem vyhodila už dávno. Po prvním použití, myslím.
    I svíčková šla rychleji vareckou přes cedník.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jeste poznatek k tomu pasirovani. Kdybyste si nahodou jako ja mysleli, ze si to usnadnite timhle: https://www.kitchenstyle.cz/...I0KKk418jXC8C8oNmURuEGf5VgU0A4Vu929iDUZycsrLIdaC78ae-i60aAlVqEALw_wcB

    Tak ne, jo. Protoze do pul minuty se vam to zasekne o ty dementni zrnicka!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja vam nevim, vsichni me od toho zrazovali, jak to je sileny... pritom pres to sejtko proprat rozmasirovanou kejdu sterkou trvalo asi stejne dlouho jako naslehat bramborovou kasi.

    To cisteni na marmeladu byl jinej level. To byl zasek na dve cely noci, jednu serii serialu, sedmicku mullera a dva cidery.
    Kazdopadne u me neni problem obetovat par drobaku z prkenice (ja to totiz stejne nejim/nepiju a vsechno rozdam), ale spis to, ze bych jen tupe drepela u toho serialu bez nejakyho side effectu. Takze po projektu sipek jsem druhou serii zahajila citronovou marmeladou a citronovou kurou (muj psychoterapeut o tom vi). :D

    Stetiny v ledvinach? Wut?









    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: 'pasirovat sipky my ass'
    geisha 2020
    :DDD
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: proto by se melo cedit skrz platynko. tata mi to taky rikal, ze ty stetiny sou tak jemny, ze prej kdyz se sezerou, ze je to splachne a skrz bunecny steny se muzou zabodat do ledivnovy tkane a vodkurvit ji. nevim do jaky miry je to UL, kazdopadne ja sem nijak do taju sipku pronikat nechtel. stacilo kdyz mi par nadrolenejch sipku spoluzak ze srandy vymackal za krk na zakladce. to svedilo snad vic, nez kdyz cokl prines domu blechy!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FAT: asi, nebo je rozsmelcuje ten tycak, nevim presne :) Kazdopadne v sirupu po nich neni ani pamatky.

    (Do marmelady jsem je cistila.)
    FAT
    FAT --- ---
    ACIDQA: A co ty štětiny? Ty se chytnou do sítka?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: super, to s hlohem půjde.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: urezes sipkum to rosticko po kvetu, rozpulis, nahazes do hrnce, zalejes vodou, aby byly pod vodou vsechny a privedes tesne pod stupen varu, stahnes a nechas trochu vychladnout. Pak to rozmixujes a propasirujes (ja pouzivam cednik a silikonovou sterku, je to vcelku rychly). Do propasirovany hmoty jsem vymackala asi 6 citronu (vychazi to zhruba tech 6 malejch citronu na litr sipku), dosladila jsem medem (mozna pul sklenice) a zase zahrala, trochu docedila prevarenou vodou, aby to nebylo tak husty.
    Co spotrebuju hned mam v lahvi v lednici, zbytek lahvi jsem dala na 80 stupnu na 20 minut do trouby.

    (Mamka to ve finale bere jeste pres platynko, mne takova vic rustikalni konzistence neva, takze ja to nedelam.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam