• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: chuťově důraznější je pak z žitné chlebové mouky, a když ho právě necháš přes noc v lednici a po vyndání z lednice vyndáš, nech ho odležet tak hodinu na lince - uvidíš, jak se ta chuť rozleží
    R. zase psal, že je na něj ta kyselost kvásku docela výrazná ,-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Je fakt super, moc dobrej, kurka křupavá, vnitřek vláčnej, super chleba.

    Jen jsem možná naivně doufal v případě použití kvasu, že bude mít nakyslou chut podobně jako muj milovanej chleba z praktiky a to nemá. Nevím zda je to zdrojem kvasu? Podobně jako u spontáně kvašeného piva, že záleží kde a jaké kultury si nachytáš? Nebo je to o mouce, aby kvasnice měli co zřát a když mají hodně jednoduchých sacharidů, naopak když je tam větší množství složitých, které nezpracují tak zůstane větší hutnost?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ILLUZE: delal jsem i z veprove plece a taky to bylo v cajku. Podstatne mene tuku, ale suche to nebylo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DAVE_PAGE: ty jo, jak moc nemusím prorostlé maso, podle tvých fotech bych si to fakt dala, ách...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: jsem byla napjatá, jak to dopadne ,-)

    děkuji :))

    chutná?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    ILLUZE: Mohu poprostit recept? Třeba do zprávy :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Krkovicka ala porcheta s hromadou cesneku a fenyklu uvnitr

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ZOOEY: jo, lednice tam je, a paní ráda poradí :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZOOEY: ja uz ztracim prehled, co je otevrene, tak jsem koukala i na eshopy;) dp Slona rada zajdu, nemam to dáeko, dik!
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: jasné, MS je taková spis limitovaná verze v kamenném obchode, příhodně umístěna v centru, když to není na výjezd do sapy. v tomhle srovnání. (e-shopy mi vubec nepřišly na mysl)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZOOEY: dekuju, koukala jsem jeste na eshop chopsticks.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: ze sekce 'necerstvych' surovin by mohli mít základní slušnej vyber u modryho slona (nakonec mají i pastovany směsi koření do tohoto typu polivek pěkně podle druhu)). mají sušený koření typu kafrovy list a možná nakej základ cerstvejch v lednici dle situace (možná citronová tráva, posvátná bazalka). (nevybavuju si, jestli je ve vinohradský pobočce lednice))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já si dneska upekl kus plecka...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Symfonie chutí ,-)
    Kuře z domácího chovu naložené ve směsi s javorovým sirupem a brambory s česnekem a chilli ❤️

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kapsa plněná slaninou, olivami, bazalkou a sušenými rajčaty na salátu z červené čočky, koriandr k tomu pasoval.
    Polévka -hodně smetanový krém z pečených batátů, mrkve a trochy hokkaida se zázvorem. Vsyp jsou restované nudle ze slaniny a italské dušené šunky.



    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Fotka mizerná, neumím fotit jídlo, ale včerejší oběd byl fajn - tuňák podle Pauluse :))
    Steak z tuňáka se středozemní zeleninou | Kuchyně Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/product/steak-z-tunaka-se-stredozemni-zeleninou

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Nedělní snídaně.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mate nekdo vymazleny recept na tom yum, prosim? A kdyby i doporuceni, kam pro suroviny v Praze, tak budu rada. Predpokladam Sapa..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Právě tu voní ,-)
    Olivové tyčky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí veverka na mrkvi s hráškem, dnes nebyl čas na složitý vaření.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Německá inspirace.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - lososvé nugety a pyré z pečené zeleniny.

    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Sušenky s čokoládou a kynuté buchty s domácími povidly a makovou náplní.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hororová polívka z červené řepy, fenyklu a kozího sýru.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Btw. my k tomu delame v troube peceny batatovy hranolky, velmi doporucuju (Gordon kasi z tehoz). A manzelku ted napadlo, ze by k tomu moh bejt dobrej kuskus.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SAMOUT: Jo, jsou tam pro mě prozření, podobě jak minule s tím curry, pro zkušené kuchaře je to captain obvious. Že má smysl to maso udělat do hněda a nechat ho trochu se chytit na pánev. Možná se jednou ty omáčky naučím:-)) Viz tady Jamie, který to nechá chytit fakt mocně.

    Jamie's Easy Slow-cooked Beef Stew
    https://www.youtube.com/watch?v=qOIHZpKyzMs

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Uz jsem to tu psal, a napisu to znova - Ultimate home cooking / cookery course jsou opravdu ultimatni kucharky, fakt extremne povedeny knihy. Akorat my k tomuhle jidlu nedelame tu salsu, manzelce nechutna. Whatever.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Perfect Slow-Cooked Beef | Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=pCDPSRDHIyg


    Pustil jsem se do ragu podle Gordona v crockpotu.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: diky za inspiraci. Palacinku jsem zkusil v nedeli a byla super :)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Kimchi palacinka buchimgae a marinovana okurka oi muchim. Tu palacinku musim jeste doladit, jak kimchi pusti stavu, tak neni krupava jak bych chtel, ale ta okurka de hned mezi oblibeny recepty

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam