• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: jasné, MS je taková spis limitovaná verze v kamenném obchode, příhodně umístěna v centru, když to není na výjezd do sapy. v tomhle srovnání. (e-shopy mi vubec nepřišly na mysl)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZOOEY: dekuju, koukala jsem jeste na eshop chopsticks.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    SARAJ: ze sekce 'necerstvych' surovin by mohli mít základní slušnej vyber u modryho slona (nakonec mají i pastovany směsi koření do tohoto typu polivek pěkně podle druhu)). mají sušený koření typu kafrovy list a možná nakej základ cerstvejch v lednici dle situace (možná citronová tráva, posvátná bazalka). (nevybavuju si, jestli je ve vinohradský pobočce lednice))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já si dneska upekl kus plecka...

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Symfonie chutí ,-)
    Kuře z domácího chovu naložené ve směsi s javorovým sirupem a brambory s česnekem a chilli ❤️

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí kapsa plněná slaninou, olivami, bazalkou a sušenými rajčaty na salátu z červené čočky, koriandr k tomu pasoval.
    Polévka -hodně smetanový krém z pečených batátů, mrkve a trochy hokkaida se zázvorem. Vsyp jsou restované nudle ze slaniny a italské dušené šunky.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Fotka mizerná, neumím fotit jídlo, ale včerejší oběd byl fajn - tuňák podle Pauluse :))
    Steak z tuňáka se středozemní zeleninou | Kuchyně Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/product/steak-z-tunaka-se-stredozemni-zeleninou

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Nedělní snídaně.

SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mate nekdo vymazleny recept na tom yum, prosim? A kdyby i doporuceni, kam pro suroviny v Praze, tak budu rada. Predpokladam Sapa..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Právě tu voní ,-)
    Olivové tyčky.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí veverka na mrkvi s hráškem, dnes nebyl čas na složitý vaření.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Německá inspirace.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - lososvé nugety a pyré z pečené zeleniny.

MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Sušenky s čokoládou a kynuté buchty s domácími povidly a makovou náplní.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hororová polívka z červené řepy, fenyklu a kozího sýru.

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Btw. my k tomu delame v troube peceny batatovy hranolky, velmi doporucuju (Gordon kasi z tehoz). A manzelku ted napadlo, ze by k tomu moh bejt dobrej kuskus.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SAMOUT: Jo, jsou tam pro mě prozření, podobě jak minule s tím curry, pro zkušené kuchaře je to captain obvious. Že má smysl to maso udělat do hněda a nechat ho trochu se chytit na pánev. Možná se jednou ty omáčky naučím:-)) Viz tady Jamie, který to nechá chytit fakt mocně.

Jamie's Easy Slow-cooked Beef Stew
    https://www.youtube.com/watch?v=qOIHZpKyzMs

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Uz jsem to tu psal, a napisu to znova - Ultimate home cooking / cookery course jsou opravdu ultimatni kucharky, fakt extremne povedeny knihy. Akorat my k tomuhle jidlu nedelame tu salsu, manzelce nechutna. Whatever.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Perfect Slow-Cooked Beef | Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=pCDPSRDHIyg

Pustil jsem se do ragu podle Gordona v crockpotu.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: diky za inspiraci. Palacinku jsem zkusil v nedeli a byla super :)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Kimchi palacinka buchimgae a marinovana okurka oi muchim. Tu palacinku musim jeste doladit, jak kimchi pusti stavu, tak neni krupava jak bych chtel, ale ta okurka de hned mezi oblibeny recepty

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam