• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    MEZZANA: Před X lety jsem asi půl roku měla zásilky od Zajíci v krabici - výběr různých zdravých nebo netradičních potravin s nějakými recepty, pochutinami atd. (ale podle webu už nevypadají úplně funkčně). Teď už více než rok mi chodí měsíční balíček od mixitu a s tím jsem velmi spokojená (je to mix, müsli, kaší, ořechových másel, tyčinek, zobacích pochutin atd.), vyhovuje mi, že mi nabalí různé zajímavosti, které si běžně nekoupím ani se po nich nedívám a některé jejich novinky mají předplatitelé k dispozici jako první.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MEZZANA: vím, že boxy co měsíc dělali Smakujto.cz, ale jestli je ještě dělají, nevím. Bylo to fajn: sladké, slané, nějaké dipy, čaje, zajímavosti, asi za pětikilo. Ten moment překvapení byl super.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEZZANA: Teď to neber jako rýpání, je to fakt myšleno jako dotaz, protože s tím zkušenost nemám.

    Proč předplatné? Jak to v praxi funguje - jakože víš, co v daném období potřebuješ nebo dostaneš nebo je to náhodné a pak dokupuješ ostatní?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MEZZANA: Bokksu jsem brala rok a imho to za ty penize oceni jen fanousek japonska nebo fanda do ruznych snacku.. pro normalni lidi to asi nema pomer cena vykon (stoji to cca 10k na rok)
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Ahoj,

    máte někdo zkušenosti s předplatným jídla?
    Dřív jsem odebírala bedýnky se sezónní úrodou, to bylo fajn, ale teď už máme zahradu a je to zbytečné.
    Pak se mi hodně líbí služby typu Bokksu, kdy třeba jednou za měsíc přijde poštou nějaký výběr např. sladkostí, tady zrovna z Japonska. Jen ta představa posílání přes půl planety mě moc neba.
    Vím, že existuje něco podobného i v rámci ČR, ale nic víc k tomu. Někde jsou i recepty, apod. Budu ráda za tip.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOC256: to by prineslo jen to, ze bych se musel vratit domu klice od sveho auta a ject sam:-)))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BAAL:
    15 deka vlasaku a tri rohliky? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nakládala jsem utopence, zbyl mi lák, tak jsem ho schovala, že ho třeba upotřebím. Přemýšlela jsem, co by se v něm dalo taky utopit a napadly mě žampiony. A k mé radosti zrovna měli v Bille ty úplně malý. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Pěkné. Ta moje snídaně moc do auta není. :-)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: to je dobrej deal :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mam dlouhodobý kontrakt s jednou mistni ID odvoz vozem za snidani a kafe.

    Dochazeji mi inspirace na snidane vhodne k prenosu do auta a konzumace za jizdy, tak jsem se tentokrat zkusi inspirovat Vietnamskou bagetou. nechal jsem namarinovat strouhanou mrkev s cukrem soli a chilly, opekl tofu, podmazal burakovym maslem a testnul to k veceri a dobry:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba: losos brambory a zelenina na másle.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: U nás byla kachní prsa taky na programu. :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kachní prsa a smažený candat s citronovým máslem



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kachní prsa a smažený candat s citronovým máslem



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: pokapala jsem ho olivovým olejem, v němž mám naložené sušené chilli papričky a pár kapkami Balzamica (to normálně moc nemusím, ale tentokrát jsem se vyloženě zvedla od stolu, že dneska by to jako fakt šlo) ,-)
    v salátu jsou ještě nadrobno nakrájené ředkvičky a cherry rajčátka

    k tomu zabečené bagety s česnekovým máslem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: ok, na lososa moc nejsem, ale tohle mne zaujalo. Pomerance a skorice?! Ten salatek na tom ma nejakou zalivku, nebo jen olej?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s plátky z lososa - okraje na fotce vypadají jak oschlé, ale byl naložený v pomerančích se skořicí (k dostání v Lídlu).

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já to nekritizuji :) Jsme na tom dost podobně. Jen se snažím si zjednodušit cestu ke zdroji :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jakási nemoc pajšlu mě naučila vyhledávat zdroje a sestavila jsem, po cca 10 letech pokusů stylem vylučovací metody, stravovací styl, co mi neškodí a občasné drobné úlety už má střeva zvládnou. Zdrojem byly weby, knihy a později i FB skupiny zaměřené na pokusy zlepšit kvalitu života volbou vstupních surovin pro přípravu jídla doma.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: a kam na ty ingredience chodíš?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Lehce osmažená zelenina a hřebenatky, ochuceno jen pestem a ponzu (skvělá věc, poznala jsem až včera).

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Silou přitažlivosti zemské z kefíru a jogurtu vyteče syrovátka a vznikne krémový sýr. Viili je severská
    probiotická kultura, která fermentuje mléko nebo smetanu bez potřeby zahřívání a udržování teploty. Kefír dělám pomocí kefirové houby. Sladidlo je na bázi alkoholových polyolů nebo tak nějak a nemělo by škodit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je:
    - gravitační sýr
    - vii smetanový jogurt
    perlan jsem si našla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam