• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BAAL:
    15 deka vlasaku a tri rohliky? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Pěkné. Ta moje snídaně moc do auta není. :-)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: to je dobrej deal :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mam dlouhodobý kontrakt s jednou mistni ID odvoz vozem za snidani a kafe.

    Dochazeji mi inspirace na snidane vhodne k prenosu do auta a konzumace za jizdy, tak jsem se tentokrat zkusi inspirovat Vietnamskou bagetou. nechal jsem namarinovat strouhanou mrkev s cukrem soli a chilly, opekl tofu, podmazal burakovym maslem a testnul to k veceri a dobry:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba: losos brambory a zelenina na másle.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: U nás byla kachní prsa taky na programu. :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kachní prsa a smažený candat s citronovým máslem



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kachní prsa a smažený candat s citronovým máslem



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: pokapala jsem ho olivovým olejem, v němž mám naložené sušené chilli papričky a pár kapkami Balzamica (to normálně moc nemusím, ale tentokrát jsem se vyloženě zvedla od stolu, že dneska by to jako fakt šlo) ,-)
    v salátu jsou ještě nadrobno nakrájené ředkvičky a cherry rajčátka

    k tomu zabečené bagety s česnekovým máslem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: ok, na lososa moc nejsem, ale tohle mne zaujalo. Pomerance a skorice?! Ten salatek na tom ma nejakou zalivku, nebo jen olej?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s plátky z lososa - okraje na fotce vypadají jak oschlé, ale byl naložený v pomerančích se skořicí (k dostání v Lídlu).

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já to nekritizuji :) Jsme na tom dost podobně. Jen se snažím si zjednodušit cestu ke zdroji :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jakási nemoc pajšlu mě naučila vyhledávat zdroje a sestavila jsem, po cca 10 letech pokusů stylem vylučovací metody, stravovací styl, co mi neškodí a občasné drobné úlety už má střeva zvládnou. Zdrojem byly weby, knihy a později i FB skupiny zaměřené na pokusy zlepšit kvalitu života volbou vstupních surovin pro přípravu jídla doma.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: a kam na ty ingredience chodíš?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Lehce osmažená zelenina a hřebenatky, ochuceno jen pestem a ponzu (skvělá věc, poznala jsem až včera).

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Silou přitažlivosti zemské z kefíru a jogurtu vyteče syrovátka a vznikne krémový sýr. Viili je severská
    probiotická kultura, která fermentuje mléko nebo smetanu bez potřeby zahřívání a udržování teploty. Kefír dělám pomocí kefirové houby. Sladidlo je na bázi alkoholových polyolů nebo tak nějak a nemělo by škodit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je:
    - gravitační sýr
    - vii smetanový jogurt
    perlan jsem si našla :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Vezmeš věci a smícháš je. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: krom umělého sladidla je tam samá přírodní chemie.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: ježiši, začínám chápat, když napíšu recept na chleba, že jsou lidé, kteří netuší, čeho se chytit
    absolutně nemám šajna, co jsi teď napsala a jak to udělat ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Vaření je chemie. :-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Jak to čtu, tak mi to zní strašně chemicky :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Svařila jsem s erythritolem pytlík mražených borůvek a rozmixovala je gravitačním sýrem, kterej dělám smícháním hustého domácího kefiru se smetanovým viili jogurtem, rovněž domácím a dám do perlanu vykapat. Vznikne probiotický základ podobný lučině na slané aj sladké věci, v lednici vydrží hodně dlouho díky všem těm laktobacilům a dalším mikroutům, co tam tolik nepustí škodné patogeny.
    Šlo by to i z tvarohu a trochy smetany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam