• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANDREJKA: Pro jakykoli slavnostni prilezitosti delam hovezi po burgundsku. Ale ja - kdyz je ta moznost bejt doma - stejne nejradsi zeru vsechny tri dny salat s rizkem.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: to asi nikdo. Ale stane se.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANABEL_LEE: To jsem měla před létem - doslova vyhoření, bylo mi blbě už jen z představy, že se mám postavit ke sporáku :/
    Obdivuji ženský, co jedou páté sedmé dítě (pár jich kolem sebe mám) a obstarávají provoz, denně vaří a ještě v takovém kvantu.


    SARAJ: Hele, máloco mi vadí víc, neže vyhazování jídla :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    ILLUZE:
    Jako mamka byla hodne smutna, maso objednane pribuzenstvem ze vsech stran, takze blby, mno.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ILLUZE: ja to mam taky, prestalo me bavit varit, kucharsky jsem vyhorela... a na co sahnu to je hnusny. varim asi tak tricet let a obcas i fakt dobre, aspon to stavnici rikaji... ale ted... vubec me to nebavi, mam k tomu odpor a ty vysledky tak vypadaji...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: by mne jeblo ,-(
    mi stačí, že se včera nepovedl kus husy, co jsem chtěla použít na paštiku - a to byla v pomalém hrnci a výborném víně
    jako regulérně začínám dumat, jestli to týrání troubou je jí samotnou nebo je to mým obdobím - na co sáhnu v kuchyni, to se po...
    je fakt, že toho všeho mám plné kecky a nejraději bych si zalezla někam do kouta a měla od všech "aktivit" pokoj
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Svíčkovou na smetaně? Upéct jinou dostupnou neobvyklou drůbež (perlička, křepelka, francouzská minikuřata). Nebo něco ze zvěřiny?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANDREJKA: možná to není dostatečně slavnostní, ale pečeme krůtu se špenátem a bramborovým knedlíkem, za mě možná i lepší,než kachna ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Taková škoda!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: slint!! Nasi museli vyhodit 20kg masa, neco se pri uzeni podelalo a letos tedy uzene nebude://
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzená krkovica, smetanový křen a mandlové knedlíky.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANDREJKA: a v jaké zemi jsi? Třeba to ulehčí moznost výběru?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Koleno jsem pod gril vrazila a krupon krásně měkkej a přitom křupavej.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Osm hodin na rychlejší stačí, ale dvanáct na pomalý... mmmm... :-D Kůže se někdy nějak záhadně udělá a jindy ne, tam jsem ještě nepřišla na to čím to je, ale nikdo mi ji tu nejí, takže ji sundavám a gril neřeším.
    A to neúžasnější je... že jsem doma jediná, kdo ochotný obírat kosti. Takže nejen že mám snadno uvařeno na dva dny, ještě jsou ty úplně nejvíc nejlepší kousky moje! :-D
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Pecena a natrhana kachni stehna, zeli, gnocchi, spenat. Dochucene fenyklem a trochou miso pasty.

    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KOCHANSKA_CH: delala jsem v nem husu. Cas 14 hodin na pomalo. Pak jsem ji vyndala z hrnce a dala na 15 minut pod gril, kvuli kuzi. Jak tyhle drubeze moc nemusim, tak tohle bylo famozni.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Bezva! A jak dlouho ji v něm děláš? A dáváš dopéct pod gril kůžu?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WRKB: Zachraňuje mi zdravý rozum při kombinaci HO a nutnosti denně vařit pro 4 a více lidí ,-)
    Chce to vychytat způsob vaření, aby jídlo nechutnalo pořád na jedno brdo. Naučilo mne to používat různé kombinace koření.
    Vařím v tom maso (mnohdy rovnou s přílohou), vývary, omáčky na zavaření, kečup, kapustnicu i marmelády a sirupy.

    Je super na vývary, které pak použiju na zeleninové krémy nebo maso.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kachna je z něj famózní, mám co dělat, abych ji netočila pořád dokola. Je to v něm snadnější než upéct palačinky. A ano, taky bych se přimlouvala za typ, ve kterém lze maso opéct. To jediné mi trochu chybí :-) Ale zase ne moc, nádobu mám keramickou a funguje krásně, strašně snadno se čistí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRKB: U mě si na sebe rychle vydělal. Nejčastěji v něm připravuju všemožné vývary bez soli, jako surovinu pro další vaření. Hovězí maso je, díky němu, na stole mnohem častěji. Nedávno jsem v něm připravila dvě vepřová kolena a byla nejlepší co se mi kdy povedla. Díky nižší teplotě to maso neodevzdá tolik sádla a zůstane šťavnatější. Mám v plánu v něm zkusit sváteční kachnu. Jo, aj koláč jsem v něm upekla.
    Mám typ, ve kterém lze na sporáku maso opéct.
    Pomalý hrnec CrockPot 6l Saute (CSC027X)
    https://bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=CSC027X#popis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam