• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja jsem letos taky strasne linej varit. Dneska jsem byl v Sia pro poukazy jako darek, hned jsem vyzvidal, jestli budou mit 25. kachnu. Pry to nelze zarucit, tak mam v zaloze velkej kus flanku na roast beef s domaci demi glace a bramborama na sadle. To je celkem rychle hotovy a malo pracny (kdyz se najde dobrovolnik na skrabani brambor :-)).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: V období po Vánocích peču krůtu, rolády, vepřovou panenku, ryby na různé způsoby.
    Ale přiznám se, že 25.12. dojídáme jednoduše zbytky ze Štědrého večera, max vařím čočkovou polévku.
    Večer mám prostě padla a chci si užít pár dní volna. Takže buď vaří ostatní na rodinných návštěvách, nebo dělám co nejjednodušší jídla.
    Když pak dorazí rodina od 27.12., tak viz výše.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANDREJKA: Pro jakykoli slavnostni prilezitosti delam hovezi po burgundsku. Ale ja - kdyz je ta moznost bejt doma - stejne nejradsi zeru vsechny tri dny salat s rizkem.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: to asi nikdo. Ale stane se.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANABEL_LEE: To jsem měla před létem - doslova vyhoření, bylo mi blbě už jen z představy, že se mám postavit ke sporáku :/
    Obdivuji ženský, co jedou páté sedmé dítě (pár jich kolem sebe mám) a obstarávají provoz, denně vaří a ještě v takovém kvantu.


    SARAJ: Hele, máloco mi vadí víc, neže vyhazování jídla :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    ILLUZE:
    Jako mamka byla hodne smutna, maso objednane pribuzenstvem ze vsech stran, takze blby, mno.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ILLUZE: ja to mam taky, prestalo me bavit varit, kucharsky jsem vyhorela... a na co sahnu to je hnusny. varim asi tak tricet let a obcas i fakt dobre, aspon to stavnici rikaji... ale ted... vubec me to nebavi, mam k tomu odpor a ty vysledky tak vypadaji...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: by mne jeblo ,-(
    mi stačí, že se včera nepovedl kus husy, co jsem chtěla použít na paštiku - a to byla v pomalém hrnci a výborném víně
    jako regulérně začínám dumat, jestli to týrání troubou je jí samotnou nebo je to mým obdobím - na co sáhnu v kuchyni, to se po...
    je fakt, že toho všeho mám plné kecky a nejraději bych si zalezla někam do kouta a měla od všech "aktivit" pokoj
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Svíčkovou na smetaně? Upéct jinou dostupnou neobvyklou drůbež (perlička, křepelka, francouzská minikuřata). Nebo něco ze zvěřiny?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANDREJKA: možná to není dostatečně slavnostní, ale pečeme krůtu se špenátem a bramborovým knedlíkem, za mě možná i lepší,než kachna ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Taková škoda!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: slint!! Nasi museli vyhodit 20kg masa, neco se pri uzeni podelalo a letos tedy uzene nebude://
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzená krkovica, smetanový křen a mandlové knedlíky.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANDREJKA: a v jaké zemi jsi? Třeba to ulehčí moznost výběru?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Koleno jsem pod gril vrazila a krupon krásně měkkej a přitom křupavej.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Osm hodin na rychlejší stačí, ale dvanáct na pomalý... mmmm... :-D Kůže se někdy nějak záhadně udělá a jindy ne, tam jsem ještě nepřišla na to čím to je, ale nikdo mi ji tu nejí, takže ji sundavám a gril neřeším.
    A to neúžasnější je... že jsem doma jediná, kdo ochotný obírat kosti. Takže nejen že mám snadno uvařeno na dva dny, ještě jsou ty úplně nejvíc nejlepší kousky moje! :-D
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Pecena a natrhana kachni stehna, zeli, gnocchi, spenat. Dochucene fenyklem a trochou miso pasty.

    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KOCHANSKA_CH: delala jsem v nem husu. Cas 14 hodin na pomalo. Pak jsem ji vyndala z hrnce a dala na 15 minut pod gril, kvuli kuzi. Jak tyhle drubeze moc nemusim, tak tohle bylo famozni.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Bezva! A jak dlouho ji v něm děláš? A dáváš dopéct pod gril kůžu?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WRKB: Zachraňuje mi zdravý rozum při kombinaci HO a nutnosti denně vařit pro 4 a více lidí ,-)
    Chce to vychytat způsob vaření, aby jídlo nechutnalo pořád na jedno brdo. Naučilo mne to používat různé kombinace koření.
    Vařím v tom maso (mnohdy rovnou s přílohou), vývary, omáčky na zavaření, kečup, kapustnicu i marmelády a sirupy.

    Je super na vývary, které pak použiju na zeleninové krémy nebo maso.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam