• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MOODYCAT: takze mas zasek na zelene i .. nezelene?:D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SARAJ: Jeste jednou nekdo rekne fazolky a prijdu mu osobne nazvracet na hlavu :D.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MOODYCAT: no jeje, nacpat tam bylinky- tymian, majoranka.. docpes zeleninou, rajcata, mrkev, repa..zalezi na co mas chut, ja rada jedu ruzne cocky - od polivek po salaty a cizrnu. Male fazolky jsou super do salatu..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: Jako ani nahodou, tohle je muj zlej sen, ze to nekde dostanu na navsteve a budu to muset ze slusnosti snist :D. Asi bych si to narvala do kabelky :D.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: :-))). Ono se to da dochutit vic nez dobre, viz. nize. Chilli muzes vynechat.

    Spicy Chicken Wings, Thai Green Curry Rice & Green Beans with Chilli Peanut Dressing | Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=t4BUAKkPJe0
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: Jezisi, tak to je moje nocni mura. Samotny maso s fazolkama :D. Systematicky muceni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Zeleny fazolky k masu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Kdyz o tom tak premyslim, tak ne :-). Cocku na kyselo nesnasim, takze vsechny upravy lustenin, ktery si doma varime, maji bud asijskej nebo mexickej puvod. Napada me leda hraskova polevka, respektive krem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Existuje vubec recept na cocku nebo na jiny lusteniny, kterej nema asijsky nebo palivy prichute?
    Meditovala jsem nad lusteninama a chtela bych je vic jist, jenze...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a 1/2 středně velké nadrobno nakrájené šalotky :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KALHOTKA: Mleté vepřové s hovězím 1:1 (cca 1 kg) jsem smíchala 2 vejci, lžící garam másaly, 2 lžičkami soli, lžičkou pepře a 1 lžící drceného česneku, 4 lžícemi kukuřičné mouky. Nechala jsem maso cca hodinu odstát a pak jsem z něj vytvarovala šišky, které jsem jemně poprášila hladkou pšeničnou moukou.
    Před pečením jsem je poprášila olivovým olejem a vodou. Peklo se to cca 40 min na 190 stupňů - plus mínus ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VSICHNIMAME: ILLUZE: Jo a při podávání ji posypu buď pažitkou (pak solím minimálně) nebo bazalkou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VSICHNIMAME: Čočku propláchnu a nechám přes noc ve vodě.
    Před polednem na olivovém oleji osmažím 10 g nadrobno nakrájenou slaninu a 1 středně velkou cibuli, potom přidám a opražím slitou čočku. Tu zaliju vývarem (nebo vodou) cca 1 cm nad povrch čočky. Přidám 1 lžíci majoránky a trochu pepře, 1 středně velkou najemno nastrouhanou mrkev. Dusím cca 40 min, pak přidám lžičku drceného česneku (mám ho v lednici naložený v olivovém oleji v soli) a 1 lžíci octa. Osolím až těsně před koncem vaření.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ILLUZE: prosím, jak děláš tu čočku?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Celozrnné kváskové bulky se semínky.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z poslední doby - před Vánoci - čočka s mrkví s čufty (s garam másala) a červenou řepou :)
    Jako miluji čočku s vejcem, ale už bude těžké odolat ji nedělat jen v této kombinaci.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    u nás naprosto výborné hovězí s thajskou bazalkou a chilli podle Kamu :-)


    TERA79
    TERA79 --- ---
    MAR_TINA: Našla jsem opomenuté fazolky (stydím se) v mrazáku. Opravdu hluboko a opravdu nevím, jak dlouho tam byly. Šly do plánovaného vývaru. Konstatuji, že vývaru vůbec neublížily. Zítra! Zítra snad stihnu i vyfotit, voní to po 26h famózně!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zelené fazolky tak nějak řecky.

    TERA79
    TERA79 --- ---
    KOC256: Pikantní hořčice, kuličková hořčice, čerstvě mletý pepř, hrubozrnná sůl od moře a worcester omáčka. Smíchat, oplácat v tom ze všech stran krávu, zabalit do fólie, namačkat do krabičky o chlup menší než je balíček z krávy, marinády a fólie. Vyhlásit novou domácí směrnici-kdykoliv, kdokoliv otevře ledničkolu řekne minimálně "Ahoj krávo!", něžně pootočí dle možnosti a jde si vyřídit své. Minimum je 7 dní otáček, než jde prudce na pánev a dotáhnout se do trouby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TERA79: Co to je za kabatek? Odkaz pls.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam