úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
rozbalit záhlaví
MOODYCAT
---
---
12:31:52 12.1.2021
2 odpovědi
MAR_TINA
: Mam rada kysely okurky, pocita se to :D?
Predstava mrtvy zeleniny mi nevadi. Vadi mi krupava zarive barevna zelenina, ktera vsak byla tepelne upravovana.
MAR_TINA
---
---
12:30:57 12.1.2021
1 odpověď
MOODYCAT
: něco mi říká, že ty a kimchi nebudete kamarádit :D
vždyť je to zelenina a ještě kvašená
MOODYCAT
---
---
12:21:06 12.1.2021
SARAJ
: U kynuteho testa neni moc o co stat :).
Letos ochutnam teda kimchi a mozna neco uvarim z Kamu kucharky, protoze tam jsou divny veci.
SARAJ
---
---
12:19:26 12.1.2021
1 odpověď
+1
MOODYCAT
: :D tak zrovna ty, zeno, tak ty si sepis seznam jidel, ktere aspon uchutnas/ ocuchas:D
Ja mam na seznamu kynute testo, nesnasim tu zvejkackovou lepivost!:) ale dam to! Dam!
MOODYCAT
---
---
12:16:39 12.1.2021
2 odpovědi
SARAJ
: Kimchi mam v planu tento rok aspon ochutnat :D. Zatim me potencialni vyhazovani sklenicky za kilo odrazovalo, ale letos se odhodlam!
SARAJ
---
---
10:57:47 12.1.2021
+1
MUTHA
: :)) jsem se zasekla na tech receptech a vyskocilo mi v hlave gumbo! Uplne nej vzpominka na Miami - gumbo a cuban sendvic:D
KOC256
---
---
10:22:13 12.1.2021
MUTHA
:
To pečené kuře zmiňuje i Cuketka, a dělal jsem to v dubnu (dá se tu dohledat)
Pečené kuře
https://recepty.cuketka.cz/pecene-kure/
A zrovna se ho chystám dělat dneska :)
SARAJ
---
---
9:52:51 12.1.2021
1 odpověď
MUTHA
: to vypada proste dobre, jen nevim, jak moc norma je pro mne live lobster:))
Kimchi a kure zni uz dosazitelneji:) dekuju!
KOCHANSKA_CH
---
---
9:01:01 12.1.2021
U nás původně hrachová, zavlečeny byly rybí a zelňačka. Kapr, filet z tresky a bramborový salát s majonézou i bez.
Polsko, Slovensko, Valašsko.
FAT
---
---
8:53:45 12.1.2021
U nás nudná klasika - rybí + kapr a brsalát.
BONEMINA
---
---
8:20:40 12.1.2021
U nas hrachovka a kyselá houbová. Haná a vliv západního Slovenska.
LUCIASHECK
---
---
23:32:24 11.1.2021
MAR_TINA
: Mas recht :)
MAR_TINA
---
---
23:09:28 11.1.2021
1 odpověď
LUCIASHECK
: celá balada se jmenuje Štědrý den.
OLIII
---
---
22:27:11 11.1.2021
MAR_TINA
: Vánoční smaženej kapr s bramborovým salátem je pokud vím záležitost až začátku 20.století, takže žádná dlouhá česká tradice.
LUCIASHECK
---
---
22:14:21 11.1.2021
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: Zato se dava po vysluzce i kravam (pokud myslis stedry vecer)
MAR_TINA
---
---
22:09:26 11.1.2021
2 odpovědi
+1
Jsem si otevřela Štědrý den od Erbena a tam taky žádný bramborový salát a kapra nenašla :)
LUCIASHECK
---
---
19:39:41 11.1.2021
MOODYCAT
: U nas taky hrachovka, vlivem vychodnich cech. Zapadoceska vetev sverepe trva na rybi
MOODYCAT
---
---
19:21:15 11.1.2021
1 odpověď
MAR_TINA
: U nas hrachova :). (Nyni Praha, mix Ceske Budejovice a Ostravsko)
KOC256
---
---
13:05:44 11.1.2021
KOVOVAMINCE
:
Tak polévku chápu. Ale kolem kaprů se dělá haló na celostátní úrovni / televizi... Tak nikdy jsem to nevnímal tak, že některý kraj to má úplně jinak od základu...
KOVOVAMINCE
---
---
12:54:00 11.1.2021
+2
MAR_TINA
: Na Těšínsku se zase jí zelňačka nebo hrachová.
MAR_TINA
---
---
12:50:32 11.1.2021
2 odpovědi
+1
KOVOVAMINCE
: rybí co? Na Vánoce se jí kaldoun, u nás kachní, jinde husí, v nouzi krůtí.
KOVOVAMINCE
---
---
12:44:36 11.1.2021
2 odpovědi
KOC256
: Není. Stejně jako se všude nejí rybí polívka ;)
KOCHANSKA_CH
---
---
12:37:17 11.1.2021
+2
ANDREJKA
: Zkus polský bigos, jestli ho ještě v repertoáru nemáš.
MAR_TINA
---
---
11:48:25 11.1.2021
KOC256
: nene, tady opradu kapr není běžný. Během roku jo, na Vánoce spíš ne. Dokonce kádě a prodej na náměstí začaly až dlouho po revoluci. Asi ho někde prodávali (v sádkách?), ale ne všude.
Když ryby, tak tu jíme říční.
KOC256
---
---
11:47:03 11.1.2021
2 odpovědi
MAR_TINA
:
Nechtěl jsem se tě dotknout. I v tom rádiu to prezentovali, že kapr je "normální" všude v česku. :)
FAT
---
---
11:46:46 11.1.2021
+1
MAR_TINA
: Zajíce na černo jsem neměl už ani nepamatuju... Velká dobrota!
MAR_TINA
---
---
11:44:45 11.1.2021
2 odpovědi
+1
KOC256
: pche náhražka!
Tady v mělnickém Polabí se kapr nejí, to jedí náplavy. Bílá vinná klobása na Štědrý večer. Na svátky někdy husa nebo kachna, ale nejlíp králík (zajíc) s černou omáčkou.
MAR_TINA
---
---
11:43:21 11.1.2021
ANDREJKA
: jo žur. Jako u krkonošského kysela. Kvásek mají pekárny a mražený mají už v Lidlu, rozmíchá se ve vodě, 200 g na litr vlažné vody a je to ono.
KOC256
---
---
11:41:05 11.1.2021
1 odpověď
MAR_TINA
:
V rádiu jsem slyšel, že na Královehradecku je oblíbená náhražka pro ty co nejí kapra na Vánoce bílá (vinná) klobása. Což mi přišlo úplně WTF, proč zrovna HK a proč zrovna bílá klobása :)
MAR_TINA
---
---
11:36:43 11.1.2021
1 odpověď
ANDREJKA
: Nevařím z polotovarů, teda uzeninu a sterilované zelí kupuju, ale jinak ne.
Bílou klobásu tady v polabí řezníci mívají, zejména kolem vánoc. Nebo bych se nerozpakovala koupit německé bílé buřty.
MISHACZEQ
---
---
21:13:00 10.1.2021
MISHACZEQ
: jen nevim proc se to tak blbe otocilo, sorry
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam