• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOC256: pod tím názvem se to prodává i u nás - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001020220513
    Velmi laicky je to taková pořádně tučná zakysaná smetana :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GINGERCAT:
    Parada.

    Asi blby dotaz. Co je ten cream fresh? Smetana? Zakysana dle te konzistence?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOC256: tohle vypadá, že by mohlo být ono
    Gordon Ramsay's Scrambled Eggs
    https://www.youtube.com/watch?v=PUP7U5vTMM0
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KASUMI: Ceskej ockovanej Gordon je kdysi v televizi dal do zaruvzdorny misy, a delal ve vodni lazni. Zkusil jsem to, a super, primo v hrnci je tak vlacny a kremovy neudelas. Je to proste vic blbuvzdorny :-).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI:
    nemáš to na videu? :)
    REONA
    REONA --- ---
    Já věděla, že už jsem někde Gordona a jeho vejce viděla!
    Hot ones :-)
    Gordon Ramsay Savagely Critiques Spicy Wings | Hot Ones
    https://www.youtube.com/watch?v=U9DyHthJ6LA
    N_I
    N_I --- ---
    creme fraiche
    ha to kupuje dost zena a dela s tim dost parady ted,,treba naterku na pecene maso s paprikou...
    zkusim!! to me zajima vic nezli drzet minutky a postupy sefkucharu...diky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    v poradku, ja taky dost jedu po svym
    ale tohle proste ma kyzeny efekt
    zda zkusis nebo ne je na tobe :)
    mmch ten creme fraiche do toho na konci to jeste posune dal :)
    N_I
    N_I --- ---
    KASUMI: rozumím..ale./ sám vařim děsně netechnicky...právě....a pilování technik mi obecně nejde...nacházím nějaký takový svoje cesty mno../
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kremovy jsou, ne tekuty (aby nebyla mylka :)) .. dela nam je na opeceny toast
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    N_I: tam jde o tu techniku, ktera fakt funguje
    N_I
    N_I --- ---
    KASUMI: hele ja nechci uplne zabrušovat asi..ale tohle mi neteklo nijak z chlebu..hezky to drželo po kupě a přitom to bylo mazlavé, ale neteklo to ikdyž minutu navíc by se asi šiklo..ještě...jak jsem psal předtím důležitá byla taa chuť která byla famozní...
    na recepis juknu, ale přiznám se že vlastně nevařím dle receptů - doslova ale nějak tak všechno od oka za použití starejch dobrej rad a figlu...pokazdy je to jidlo jiny..coz je vyhoda i nevyhoda...asi...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256:
    N_I:
    ja ted fakt muzu ramsayho vajicka..
    muj svagr se to naucil a uz jen kvuli tomu stoji prestapt u tchanovcu, aby mi je rano udelal :D
    https://www.gordonramsayrestaurants.com/recipes/scrambled-eggs/
    jsou krasne tekuty, kdyz se udelaji spravne, ale zaroven nejsou moc syrovy
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty to jiste povysis nejen vizualne :))
    N_I
    N_I --- ---
    KOC256: bylo to na hraně...určitě...a dal jsem tam asi i moc másla pod to,..ale nikdo neremcal...i kvůli té chuti..:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MATHEA: Znamenám si. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    N_I:
    osobně nemám rád vysušené vajíčka, ale tu to vypadá dost tekutě i na mě :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOC256: Podle mnozstvi konzerva sekanejch rajcat nebo dve (pripadne passata, ale ja mam rada, kdyz to ma nejaky zbytky struktury), kydnout do zapejkaci misy, do toho sul, pepr, cesnek cely strouzky jen klepnuty nozem v ramci odslupkovani, dobry bily vino, trochu trinovyho cukru, tymian, rozmaryn, dle chuti. Delam vse od oka. Dat prohrejvat do trouby. Kytu na platky, rozklepnout, posolit, popeprit, zatahnout zprudka na trose oleje. Vlozit do misy k rajcatum tak, aby bylo maso vicemene ponoreny. Priklopeny na cca 150°C pect do zmeknuti masa, dle potreby pak jeste odkrejt pro redukci tekutin.
    N_I
    N_I --- ---
    rád vařím pro kolegy, dlouhou dobu to nešlo tak jsme si to dnes vynahradili...

    domácí míchaná vajíčka, slanina, chleba z praktiky, jarní cibulka, slivovice s rakytníkem



    tom yam kung opět s chlebem



    / cena menu pro kolegy 90 Kč za snídani i oběd, snídaně cca. 25min, oběd 30min /
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATHEA:
    nějaký recept/postup na to pečení na rajčatech?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam