• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: no tou skrabkou to neustale dostavas od toho dna a jak michas tak se tvori proste takova pena jemna
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    No ale čím se to dosáhne, že to hodnotíš jako něco co je ještě lepší? je to tou škrabkou? Se mi nezdá. Nebo těma přísadami? To mi taky moc neštymuje...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: je to takova jakoby spis 'pena' ten curd je uplne zanedbatelne malej. takovy jakoby mousse konzistence. mas pravdu ze je to dost podobny
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    A v čem se to teda reálně liší od toho Gordona? Zní mi to stejně. Postup je stejný a ten fines, zda smetanu a Fresh Cream nebo Cream Cheese mi nezní, že by to mělo být úplně něco jiného...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: to nikde neni.
    proste zamichas vejce, vlejes je do kastrolu a timhle https://www.cukrarskepotreby.cz/krajec-spachtle-nerez-16-5x13-cm
    das na malej plamen a jezdis s tim dukladne po dne hrnce, aby se odlepily srazeny vejce. takhle to delas, dokud neztuhne cela hmota co tam mas. na zaver tam jebnes trochu nejmocnejsi smetany a creme fraiche a zamichas do toho. ja dam este malinko masla a misto creme fraiche malou lzicku cream cheese, protoze ten mam normalne v mrazaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    odkaz na toho Pauluse prosím...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem delal ty ramsyho style scrambled a je to lehce nadprumerny, kdyz to porovnam ale s pripravou od romana pauluse, tak pulusova uprava je lepsi.
    vzdycky sem koukal jak tam snidanovej kuchar micha spachtli vejce v hrnci na malo, az vznikne takovej hustsi rosol, do kteryho taky hazi crem fraiche a trochu smetany na schlazeni. trva to strasne dlouho, ale je to jedna basen.
    co si myslim ze stoji za zkousku je cinska uprava. tak jestli nekdo udelate, tak dejte vedet. chybi mi wok, doslo mi shaoxing vino a nemam msg/bujon.
    Cantonese style Scrambled Eggs (黄埔炒蛋)
    https://www.youtube.com/watch?v=ONYflj0I2QI&ab_channel=ChineseCookingDemystified

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KASUMI: Ty jsou skvely, oslnuju tim svoje okoli pravidelne :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Sice nebyl doma ani fresh cream ani nic zeleného, ale i tak to bylo trochu něco jiného než klasika... (v dobrém slova smyslu). Důležité je mít pod to něco křupavého...

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOC256: pod tím názvem se to prodává i u nás - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001020220513
    Velmi laicky je to taková pořádně tučná zakysaná smetana :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GINGERCAT:
    Parada.

    Asi blby dotaz. Co je ten cream fresh? Smetana? Zakysana dle te konzistence?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOC256: tohle vypadá, že by mohlo být ono
    Gordon Ramsay's Scrambled Eggs
    https://www.youtube.com/watch?v=PUP7U5vTMM0
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KASUMI: Ceskej ockovanej Gordon je kdysi v televizi dal do zaruvzdorny misy, a delal ve vodni lazni. Zkusil jsem to, a super, primo v hrnci je tak vlacny a kremovy neudelas. Je to proste vic blbuvzdorny :-).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI:
    nemáš to na videu? :)
    REONA
    REONA --- ---
    Já věděla, že už jsem někde Gordona a jeho vejce viděla!
    Hot ones :-)
    Gordon Ramsay Savagely Critiques Spicy Wings | Hot Ones
    https://www.youtube.com/watch?v=U9DyHthJ6LA
    N_I
    N_I --- ---
    creme fraiche
    ha to kupuje dost zena a dela s tim dost parady ted,,treba naterku na pecene maso s paprikou...
    zkusim!! to me zajima vic nezli drzet minutky a postupy sefkucharu...diky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    v poradku, ja taky dost jedu po svym
    ale tohle proste ma kyzeny efekt
    zda zkusis nebo ne je na tobe :)
    mmch ten creme fraiche do toho na konci to jeste posune dal :)
    N_I
    N_I --- ---
    KASUMI: rozumím..ale./ sám vařim děsně netechnicky...právě....a pilování technik mi obecně nejde...nacházím nějaký takový svoje cesty mno../
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kremovy jsou, ne tekuty (aby nebyla mylka :)) .. dela nam je na opeceny toast
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    N_I: tam jde o tu techniku, ktera fakt funguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam