• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: jasně, že na funkci to nemá vliv, mne to jen dráždí jako něco, čeho nejsem schopna spolehlivě dosáhnout, jako technologická schopnost, jinak mi věci v kuchyni jdou, holandskou zvládnu poslepu, o suflé jsem se, pravda, nepokoušela
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOIRAIN: My mame vyvar jako surovinu na dalsi pouziti, jedinej pripad, kdy vidime jeho barvu a cirost, je prave pholivka. Ale nijak nam to zily netrha.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAMOUT: já už zkoušela snad všechno, bílky, sbírat pěnu, prolít vařící vodou...nikdy nedosáhnu čirého vývaru, když bych ho mít chtěla, někdy se mi podaří, ale spíš mimochodem a nejsem schopna to zreplikovat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOIRAIN: Na cistej vyvar musi clovek poctive sbirat tu penu, co se tam tvori, nejlip jeste pred hlavni pripravou kosti ovarit, a pak oplachnout. Coz je ovsem pruda, takze nejlepsi je smirit se s tim, ze je zakalenej, chuti to nijak neubira :-).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Taková jakože asijská obědová polífka. Kachní vývar (koupila jsem zlevněný kachní ořez na polévku) s kořením - badyán, skořice, nové koření a kuličky pepře + celkem velký kus zázvoru + dva stroužky česneku, obrané maso, asijská zelenina z pytlíku a bun rýžové nudle. V misce ochuceno rybí omáčkou, citronovou šťávou a kapkou shirachy. Dobré to je, zopakuji. (chuť "pho" polévky jsem chytila dost dobře, jen nedokážu ani za boha vyrobit čirý vývar, ale zas tenhle bych vyklopila z hrnce, jak v tom bylo hromada kolagenu)
    K dokonalosti tomu chyběly čerstvé bylinky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba z mořa - pečený losos, lusky a domácí tatarka. Aby to nebylo suchý! :-)

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: tu jsem snad ani neviděla :-D ale zní to dost hrozně :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Ja zase Hestonovy se slehackou :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Ja mam rada Gordonovy kysely vejce :D.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: je dulezita, pokud tam chces nakyslou chut. ale ultimatne kremovy michany vejce se slehackou jsou taky luxus
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ke slehani bych tam nedavala, imho je dulezita ta lehce kysela chut.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: V Lidlu ji krátce vedli, pak, bohužel, zmizela. V jiných obchodech na ni narazit jde.
    V Lidlu teď mají 40% smetanu ke šlehání, v modré karbce. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    no mnohem lepší než minule. Tak já už nevím co a kde koupit. To co jste tu minule odkazovali, tak v testu není (i na tom webu píšou, že to je nějaká minulost). V LIDLu mě odkázali na co nejtučnější zakysanou smetanu...

    Jako taky si myslím, že normální smetana to posune více do jemnosti, ale pokud mě tu někdo neřekne co konkrétně to je a kde to sehnat, tak budu pořád nesvůj :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Crème fraîche by měla mít minimálně 30% tuku, ale máš to, beztak, dobrý. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já dneska opět zkoušel ty vajíčka.
    A teda s tou přimíchanou zakysanou smetanou 18% (což jsem identifikoval, že by mělo být to co nazývají Cream Fresh) to byla úplná slast a asi kdyby mi někdo neřekl, že to je vaječina, tak bych nevěřil.

    A co se týká konzistence, tak možná by to trošičku ještě sneslo... Ale...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Ano, užírám řepné lístky. :-) To byl takovej nápad, když jsem čistila řepy a viděla, že už nasazují nať. Do misky vlhká vata, zaklopit průhledným kyblíkem, postavit na okno.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: řepová zahrádka mě zajímá! Zkoušela jsem něco podobného s mrkví, ale sežrali mi to kocouři. To máš na řepné lístky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty řípičky :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu pečený bok jednou s blanšírovanou kapustou s česnekem a posléze opečený, podávaný se zelím, které se peklo s řepou, šalotkama a balsamicem.
    Řepová zahrádka. :-)





    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Špagetová dýně a další zelenina orestovane se špetkou chilli a ponzu omáčkou. Vejce. Avokádo. Sezam.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: tak kovova hranata sterka to proste setre jemnejs a udela to jemnejsi no. musi se to delat na nejmensi plamen, takze to neni takova rychlovka jako gordon
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ted sem teda udelal ty cinsky vejce 'ala babica'. vino sem zfusoval smichanim great wall cinskyho octa s kapkou cistyho alkoholu a bujon nahradil japonskym seafood bujonem v prasku s priznacnym nazvem ajinomoto :)
    bohuzel ale ty vajicka asi musej mit v tom videu z naky ultra farmy kde snad obrim slepicim sypou cistej karoten! protoze sou tak oranzovy.
    ja to mel vyblity zle. a na indukci nemam zadnou 'nonstick' panev, takze to bylo trosku problematicky s tim zvedanim. ale udelalo to kopec a chutnalo to moc dobre. takova chutove vylepsena pepinova francouzka omeleta bez toho aby se musela umotavat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    Ale to i tou sterkou co dela Gordon ve videu. Dneska vyzkouseno...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: no tou skrabkou to neustale dostavas od toho dna a jak michas tak se tvori proste takova pena jemna
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí karbenátky se sýrem, dva druhy příloh.



    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    No ale čím se to dosáhne, že to hodnotíš jako něco co je ještě lepší? je to tou škrabkou? Se mi nezdá. Nebo těma přísadami? To mi taky moc neštymuje...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: je to takova jakoby spis 'pena' ten curd je uplne zanedbatelne malej. takovy jakoby mousse konzistence. mas pravdu ze je to dost podobny
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    A v čem se to teda reálně liší od toho Gordona? Zní mi to stejně. Postup je stejný a ten fines, zda smetanu a Fresh Cream nebo Cream Cheese mi nezní, že by to mělo být úplně něco jiného...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: to nikde neni.
    proste zamichas vejce, vlejes je do kastrolu a timhle https://www.cukrarskepotreby.cz/krajec-spachtle-nerez-16-5x13-cm
    das na malej plamen a jezdis s tim dukladne po dne hrnce, aby se odlepily srazeny vejce. takhle to delas, dokud neztuhne cela hmota co tam mas. na zaver tam jebnes trochu nejmocnejsi smetany a creme fraiche a zamichas do toho. ja dam este malinko masla a misto creme fraiche malou lzicku cream cheese, protoze ten mam normalne v mrazaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    odkaz na toho Pauluse prosím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam