• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Krásná práce!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zkousel jsem buckovy zebra sest hodin na 80 a byly luxusni. To co vypada jako spalenina, je cibule, ktera byla super :)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - smažený candát balený v mandlích s parmezánem s lehkým bramborovým salátem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zbytek jsem dneska trochu provarila jeste, pridala rejzi a maso v jogurtu a furt dobry

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KASUMI: ta prvni kucharka, co napsala
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ACIDQA: Kamu?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GALE: To s mrkví můžu potvrdit u níže vystaveného hovězího. Ale přidala jsem ji do hrnce až ráno, na poslední tři hodiny, maso jelo přes noc. Hrášek tam vrznu ohřát až před podáváním, aby udržel barvu.
    GALE
    GALE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Moje krátká zkušenost je, že tak na jídla z kořenové zeleniny. Z ostatní zeleniny z něj vyndáš prostě hmotu. Vařila jsem ale masová jídla, takže ty časy budou dvojnásobné. Věřím ale, že bude moc dobrá. Ale zas mrkev z pomalého hrnce je napsto famozní. Pevná, drží tvar a přitom je úžasně chutná, voňavá a měkká. Takovou normálně neuděláš.

    Nicméně jsi mě inspirovala a tady je pár zajímavých receptů, co zkusím.
    22 Vegetarian slow cooker recipes - BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/vegetarian-slow-cooker-recipes
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jednou jsem v něm zkusila koláč a crumble. :-) U mě v něm jedou co týden vývary a různá masa.
    Jo, taky povidla jsem v něm nechala pomalu bublat. Ale to jsou okrajové záležitosti, tak bych řekla, že spíš nevyplatí. Fazole se v něm snad ani vařit nesmí, protože var pod 100°C neodstraní nežádoucí lektiny.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Recept tenhle. Kdo miluje arašídy a polívky, bude nadšen.


    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Arasidova polivka (batat, mrkev, rajcata, limetova stava, kokosovy mliko, arasidovy maslo atd...)

    Je skvela.

    (Varim v noci. Neda se to fotit, ale da se to jist.)

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: snad to není moc OT, ale vyplatí se pomalý hrnec pro lidi co maso skoro nejí? Většinou tu vidím jen masa v pomalém hrnci...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    květáková polévka
    zahustila jsem ji čerstvým sýrem a už nikdy jinak
    navrch je peccorino

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Koleno z pomalého hrnce je nejlepší, stejně jako kachna. Obojí pak jde na finále vrazit pod gril na křupavost kruponu.
    I pomalená krkovica zůstane šťavnatá, protože při nižší teplotě se zkrátka tolik toho sádla nevypeče.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Nemám fotku, nebylo to zrovna fotogenický, ale tahle polévka vyšla fakt skvěle :-)

    curried cauliflower soup
    Curried Cauliflower Soup | Feasting At Home
    https://www.feastingathome.com/...clid=IwAR2i4R1clnDJRXoQd8lUl-LolUyr1EJNq-21KF5eS0UcP2hITXFXpAT7wl0


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Mrkvovo-červenočočková polívka s rajčaty byla taky na programu dnes. K tomu hovězí loupaná plec c CrockPotu s mrkví a hráškem.



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dneska ve znamení dojídání zbytků - na oběd batátová kaše (to mi teda moc nejelo, už ji dělat nebudu - zůstanu příště u pečených filé na másle, pečená zelenina. Ke kafíčku babiččin celozrnný závin s jablky. Na večeři mrkvovo-červenočočková polévka s pohankovým pečivem

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Plátek domácího uzeného prasete od kamaráda se špenátem. Dohlíží na to pan Vajco.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Koupila jsem koleno, upekla v pomalém hrnci :) z třaslavých částí je sulc na večeři :) a ty buchty původně měly být šátečky, ale když jsem je viděla.. tak mi bylo jasné, že touží býti buchtami :D celozrnné s povidlama. Do konce dne jídlo hotové :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Přes noc v CrocPotu připravený jelení guláš s vínem a povidly podávaný s brusinkovou zavařeninou, 12% domácím jogurtem a cuketovou plackou. Rulandské modré k tomu pasovalo.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam