• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BONEMINA: 1/2 kg bílých fazolí propláchnete a necháte stát přes noc ve vodě.
    Cca 2-2,5 hod. před obědem nakrájíte nadrobno 1 menší cibuli a 15 g kvalitní slaniny. Tu opražíte na 2 lžících oleje. Přidáte 1 středně velkou nadrobno nastrouhanou mrkev a jemně ji opražíte. Následně přidáte propláchnuté fazole. Směs posypete lžící majoránky, pepře dle vlastní chuti, lžičkou papriky, 2 drcenými stroužky česneku (nebo 1 lžičkou naloženého) a zalijete cca 3/4 l vývaru (nebo vody, ale vývar je prostě lepší), množství, aby bylo cca 1 cm nad povrchem fazolí. Dusíte na mírnou teplotu pod pokličkou cca 2 hod. (průběžně kontrolujete, aby se fazole nepřipálily). Následně je promícháte, přidáte jednu 12 % smetanu a teprve teď osolíte.
    V závěru přidejte lžíci nakrájené zelené petrželky a jemně promíchejte.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ILLUZE: bile fazole na smetane zni jako neco, k cemu potrebuju recept, prosim.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Bílé fazole s petrželí na smetaně s Anguso klobásou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Česnečka s petrželí, medvědím česnekem a tahavým ementálem.
    Vykostěný králík pečený v pršutu na dijonský způsob, mandlový knedlík.



    REGIS
    REGIS --- ---
    Zachraňte mě prosím! :) Potřebuju vyrobit bezvaječný a bezoříškový (bez kokosu, bez sezamu...) světlý dort. Trochu se bojím, jestli je to vůbec možné aby zároveň měl nějakou chuť. Máte někdo ověřený recept prosím?
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: Paleo?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SARGO: já přidávám ještě česnek a je to teda moc dobrý :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Chapu, ze se s Gordonem opakuju, ale on ma ty kucharky tak vychytany, ze da i naprostymu jelitu pocit, ze umi varit :-).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARGO: Nakrajet na hranolky, omatlat v soli, pepri, uzeny paprice, pripadne cayennskym pepri a louzi olivovyho oleje, vyskladat na plech, a strcit do trouby. Nejlepsi hranolky ever. K tomu
    BBQ Brisket with Crunchy Coleslaw & Sweet Potato Wedges | Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=ba0ZtkXu9R4


    Pripadne ted budou roztomila velikonocni mladatka, tak se da s batatama
    Moroccan Lamb With Potato & Raisins | Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=Mxu1UOrvdJQ


    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    POHODAVOLE: musela jsem ti to olajkovat, i kdyz nejim veprovy!!!

    Krasny!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRENNET: Ano, protože se mouce vyhýbám.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: to baleni v mandlich. Mam tomu rozumet tak, ze misto klasicke mouky davas mandlovou?
    SARGO
    SARGO --- ---
    APRILMOUSE: Samotná batátová kaše je ošemetná, ale doporučuju přidat kus batátu do normální bramborové. Dokonalá kombinace :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Krásná práce!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zkousel jsem buckovy zebra sest hodin na 80 a byly luxusni. To co vypada jako spalenina, je cibule, ktera byla super :)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - smažený candát balený v mandlích s parmezánem s lehkým bramborovým salátem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zbytek jsem dneska trochu provarila jeste, pridala rejzi a maso v jogurtu a furt dobry

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KASUMI: ta prvni kucharka, co napsala
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ACIDQA: Kamu?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GALE: To s mrkví můžu potvrdit u níže vystaveného hovězího. Ale přidala jsem ji do hrnce až ráno, na poslední tři hodiny, maso jelo přes noc. Hrášek tam vrznu ohřát až před podáváním, aby udržel barvu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam