Já včera dělal improvizovanou 'stew' v papiňáku. Kližku s mrkví, celerem (bulvou), cibulí, bramborem, fenyklem na velké kusy.
Podlil jsem to cabernetem, přidal trochu hovězího vývaru, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkový list, mletý zázvor.
Všechno tak nějak od oka, včetně času - nechal jsem to asi hodinu. V půlce filmu jsme už měli hroznej hlad (tvl, to je taky nápad, pustit si hladovej Tanpopo), tak jsme se do toho pustili.
Ani jsem to nefotil, protože to vždycky vypadá hrozně nevzhledně (nebo to prostě neumím naaranžovat a nafotit), ale miluju to měkoučký maso.
Někdy dávám celer řapíkatý, petržel... asi bych měl zkusit houby.
A dneska to bylo ještě lepší.
Tady takový vymazlenější varianty, který mám taky rád:
https://sortedfood.com/recipe/braisedbeefpasta
Jehněčí na rosé, medu a rozmarýnu | KITCHENETTE
https://kitchenette.cz/clanek/108-jehneci-na-rose-medu-a-rozmarynu