• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARAJ: ja sem seminka zrovna rozsypal na mokrej papir a sou v igelitu a doufam ze pujdou. tvoje mohly bejt dlouho 'u ledu', tak zkus je dat na noc do vody bez chloru aby se rehydratovaly a pak na mokrej papir do igelitu
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Si jdu trosku postezovat, jsem zasadila seminka, ruzna seminka a prd, jedno velky prd. O vikendu zkusim posledni pokus - rericha a oseti na Velikonoce a jestli ani to - vzdavam se a proste budu navzdy kupovat vyrostle bylinky. Fnuk!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    POHODAVOLE: oh boze, oh ano!! Nadhera:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: mne to visi doma nad futry, kde se nekolikrat denne chodi. Jestli myslis kvuli teplote, tak nemam zkusenosti, ale predpokladam, ze to uschne i pri nizsi. Dulezita bude dle me vlhkost a pohyb vzduchu. Kocoura by mohl vyresit box na suseni, do ktereho se pustim, kdyz najdu o vikendu bednu :)

    VÝROBA BOXU NA SUŠENÍ MASA | NÁVOD A POSTUP | 1. DÍL KONSTRUKCE
    https://www.youtube.com/watch?v=6I4iyPQU-Ns&ab_channel=JendavKuchyni
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: ještě chvíli v tom pokračujte a pustím se do toho taky
    akorát - kde to sušíte?
    jak moc by to byl průšvih dělat v garáži?

    P.S.
    máme žravého kocoura... koření i česnek pro něj nejsou překážka
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOC256: jj
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Kdybys neměla po ruce majonézu z krámu, tak domácí je velmi jednoduchá. Do úzké nádoby 200 ml oleje, jedno vejce, trocha hořčice, soli, pepře a citronové šťávy. Někdo i doslazuje. Tyčový mixér na dno a pomalu zvedat a radovat se ze vznikající emulze.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POHODAVOLE:
    to je nějaké sušení?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak jsem se taky nechal zlakat. Panenka vysla skvele. Priste akorat uberu na cesneku. O vikendu prubnu dalsi druhy masa :)



    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MATHEA: aha :) já se toho právě hned chytla...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CMLKA: Nevim o tom, tohle zrovna z novejch nebylo :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MATHEA: uz jsou novy brambory??
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOC256: Hranolky uplne jednoduse, idealne novy brambory omyju, nakrajim se slupkou na hranolky, na plech dam pecici papir, hodim brambory, zakapnu olivacem, posolim, podle toho k cemu je delam ne/dodam bylinky, prohnanam a rozvrstvim, pecu na cca 180, kdyz maj barvu zespodu, obratim je, dle aktualniho stavu udelanosti brambor pridam na vykonu trouby. Jiny uz nezeru, nebo teda rozhodne ne doma :)

    S tatarkou se teda moc neni cim chlubit, na tu jsem lina, navic mi to chutna takhle: majolka (kupovana), jogurt, stava z limety/citronu, sul, pepr a pokrajeny nakladacky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SARAJ: ja jsem jednou vyzkousela bramborovy knedliky podle Kucharky pro dceru a bylo to tak neskutecne jednoduchy, ze od ty doby je uz nekupuju
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATHEA:
    Jak delas ty hranolky?
    Jak delas tatarku?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Neskutecne stavnata panenka s notnou davkou bylinek, domacima hranolkama z trouby a domaci tatarkou.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FRENNET: Edamame.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BERUSKA_CA: to zelene je bob?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MUTHA: Ano pane, beru na vedomi. A mas pravdu, v Cine mi je nikdy nezapichli.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Játrům stačí málo, aby nebyla krvavá, takže blízko pod gril v troubě na nejvyšší teplotu, tak na 10 - 15 minut, nestopovala jsem to. Papriky byly blanšírované předem, těm by to asi trvalo dýl. Papír natřen oliváčem, játra přepuštěným máslem. Trocha libovolného koření a sůl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam