• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MATHEA: uz jsou novy brambory??
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOC256: Hranolky uplne jednoduse, idealne novy brambory omyju, nakrajim se slupkou na hranolky, na plech dam pecici papir, hodim brambory, zakapnu olivacem, posolim, podle toho k cemu je delam ne/dodam bylinky, prohnanam a rozvrstvim, pecu na cca 180, kdyz maj barvu zespodu, obratim je, dle aktualniho stavu udelanosti brambor pridam na vykonu trouby. Jiny uz nezeru, nebo teda rozhodne ne doma :)

    S tatarkou se teda moc neni cim chlubit, na tu jsem lina, navic mi to chutna takhle: majolka (kupovana), jogurt, stava z limety/citronu, sul, pepr a pokrajeny nakladacky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SARAJ: ja jsem jednou vyzkousela bramborovy knedliky podle Kucharky pro dceru a bylo to tak neskutecne jednoduchy, ze od ty doby je uz nekupuju
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATHEA:
    Jak delas ty hranolky?
    Jak delas tatarku?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Neskutecne stavnata panenka s notnou davkou bylinek, domacima hranolkama z trouby a domaci tatarkou.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    FRENNET: Edamame.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BERUSKA_CA: to zelene je bob?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MUTHA: Ano pane, beru na vedomi. A mas pravdu, v Cine mi je nikdy nezapichli.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Játrům stačí málo, aby nebyla krvavá, takže blízko pod gril v troubě na nejvyšší teplotu, tak na 10 - 15 minut, nestopovala jsem to. Papriky byly blanšírované předem, těm by to asi trvalo dýl. Papír natřen oliváčem, játra přepuštěným máslem. Trocha libovolného koření a sůl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak je děláš v troubě?
    Ptám se zejména na teplotu a čas.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaná kuřecí játra s paprikou.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Trénink na Zelený čtvrtek.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu pečená panenka.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BERUSKA_CA: dala bych si ramen.. asi o vikendu prubnem misku..
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Co spiz vyvrhla.
    Spenat je od kamaradciny babicky, pestuje ho v Australii na zahradce. Pripraveny s cernym cesnekem, ktery rozhodne stoji za pozornost.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: M&S mate, zkus kouknout po tomhle. Vypada a chova se to jako normalni mouka.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja mam nejradeji karlovarsky a bramborovy - jakoze fakt z brambor:D jenze ja ceskou klasiku prakticky nevarim, omacky proste moc ne e, mno. Nicmene snim o vypeccich se spenatem.. hmm:D
    A zpatky do reality HO a rychlych obedu, ze..kruti prso se zeleninou a chilli pastou, kus kus se zbytkem cocky a tradicne - rukola s horcicno- jogurtovou zalivkou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Pšeničnej knedlík bude vždy nejchutnější, ostatní jsou napodobeniny. Zkoušela jsem i LC lučinový knedlík, ten chutnal jak hubka na nádobí.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já jsem se pokusila uplácat cosi z bezlepkové směsi na houskové knedlíky a bylo to skoro nepoživatelné...nevím, jestli to tak mělo být nebo jsem tak levá:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Já jím jen domácí mandlový, ty nekoupíš.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOC256:
    KOCHANSKA_CH: ja prave kupovany fakt ne e, takze kdyz uz, tak uz, mno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam