• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOWKING: Tak gratuluju! :-)
    Letos burčák z raných odrůd není moc sladký, mně to vyhovuje, ale někteří ofrňujou. Ale má přijít slunečné období, tak se ta sladkost snad ještě nažene.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem si poprvé v životě koupil (a ochutnal) burčák. V 50-ti :D Hmm. Docela dobrý :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí sekaná, ratatouille, brambory.

    QWITI
    QWITI --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    ok ten knedlík mě zaujal, to vyzkouším
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: dýně a houby, to bude táta rád :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dýně přímý přenos!

    Omáčka jsou pečené houby na másle, zbytek bresaoly a gorgonzoly a smetana. K houbám jsem přidala lžíci jablečnýho moštu, hrst petržele a nechala “vypařit”, jsou pak takový… no, dobrý.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: taky je dobry je proste usmazit v oleji, nechat vychladnout, slupky vyhodit a olej vyslehat se zloutkem a citronovou stavou… pak podle chuti sul/dijon/chilli

    Ale nesmi bejt 23+ hod, nesmis omdlivat hladem a mit tech slupek 10 :

    Nebo muze, ale ja se na to pak radsi vykaslu. ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Tak ty tam ja zase nechavam :-). Ad krevety - ja teda vetsinou kupuju tygri i s hlavou, komplet je svliknu, a pak z toho odpadu udelam trochu stavy, takovej pseudovyvar (oprazit na lzici oleje, pak voda pripadne trocha bilyho vina, svarit). Treba by se to siklo i k tomuhle salatu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: To já taky. Teď příjemně překvapili v hotelu v Tatrách, kde byly ve snidaňovém bufetu bubáci vykrájení.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: nojono. To neni uchylka. Kdybych varila pro nekoho, tak je vocesu. U sebe jsem to zvladla poresit az u jidla.

    Kazdej mame neco. Silim treba z nevykrajenejch bubaku u rajcat. :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: jenom barevna ;)

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Akorat ja teda strasne nemam rad, kdyz nekdo dava do jidla krevety s ocaskama, nechci se v tom matlat. Ale to je jen moje uchylka.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Bozi! Ta mrkev je jinak barevna, nebo v necem macerovana?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mango, mrkev, krevety, limeta a rybi omacka. Neomrzi se.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AIJA: hele, ja tady ale nic neresila, ani se na nic neptala nebo mi neco uniklo? Ja jsem akorat “s humorem” pritakavala Moodycat ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kotleta na paprice s cibulí, celerový knedlík.

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    AIJA: to by mě taky zajimalo:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ACIDQA:
    Aha, tak teda co řešíš?:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BEBERA: Nechávala jsem je v předsíni, ale taky dlouho nevydržely. Proto raději polotovar a do mrazáku :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DAVE_PAGE: jo, a posypane to je skumpou (koreni sumah).
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Pecena rajcata a recky jogurt.
    Rajcata vymachana v oleji, lehce cukru, koreni. Pak pecena 10 minut na 200 st. a 5 minut pod grilem. Jogurt je s citronovou kurou a soli.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam