• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    HOWKING: No, částečně zkvašený hroznový mošt, nebo jak se tomu říká, když to není z hroznů z ČR. A protože jsi psal, že to je kyselejší, tak tam moc cukru nebylo a nemělo tedy co prokvasit na etanol. Ale já i když piju burčák pozdní, tak se s tím neopiju. Respektive, z litru jsem v pohodě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FAT: Fakt jo? Já myslel, že jsem koupil nějaký zmetek (hroznovou šťávu).
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá lukcusně, hned bych se pozvala :-)
    FAT
    FAT --- ---
    HOWKING: Opojné účinky to na mě taky nemá, nejsi v tom sám.
    :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já se v tom nevyznám vůbec. Psaný byl z Moravy. Já mám spíš posunuté vnímání sladkosti, tak jsem ráda, že jsem ho ochutnala dokud není až tak sladký. Ptala jsem se muže a říkal, že loni byl sladší. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak ten můj burčák byl nějaký lihuprostý Kolalokův burčák. Vypil jsem dva litry a nejsem ani trochu nametený. Teď jsem vytáhl na dvůr dalekohled, vše zapojil a už měřím jednu exoplanetu. Zcela střízliv.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALEXIS: Od vinařů extra sladký zatím není, nebo jsem na něj nenatrefila. Nebyly moc podmínky, furt chcalo. Momentálně nalité hrozny praskají a chytají choroby.
    Ale může být z moštu z jižních zemí, ale neměl by nést název burčák.
    Ale co já o tom vím, jsem jen prostý sekáček trávy. :-)
    SADY
    SADY --- ---
    ACKO: ve znojme pri slavnostech mivali taky skvelej
    ACKO
    ACKO --- ---
    SAMOUT: právě jsem si dala burčák v Brně a s tím, co nám tahaj do Prahy se to nedá srovnat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mne teda brucak vyvolava bruceni v zaludku, ale na Naplavce na trzich byva stanek z Hustopeci, zena si ho nemuze vynachvalit. Ale ti asi zacnou jezdit az pozdeji.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Po dlouhé době jsem ochutnala burčák na trhu (z Irsai Oliver) a byl teda hodně sladký. To bývá ještě sladší?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOWKING: na zítřek neplánuj cesty moc daleko od čistých záchodů :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOWKING: Záleží na prokvašenosti, cca 1 - 6 % alkoholu. Dokvasí ti ještě v břuchu. :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jo je to kyselejší, ale nemám srovnání. Takhle mi to ale chutná. Kolik je v tom alkoholu? Vypil jsem už tak sedmičku a nějak nic. (stejně množství vína mě zlikviduje :D)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOWKING: Tak gratuluju! :-)
    Letos burčák z raných odrůd není moc sladký, mně to vyhovuje, ale někteří ofrňujou. Ale má přijít slunečné období, tak se ta sladkost snad ještě nažene.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem si poprvé v životě koupil (a ochutnal) burčák. V 50-ti :D Hmm. Docela dobrý :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí sekaná, ratatouille, brambory.

    QWITI
    QWITI --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    ok ten knedlík mě zaujal, to vyzkouším
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: dýně a houby, to bude táta rád :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dýně přímý přenos!

    Omáčka jsou pečené houby na másle, zbytek bresaoly a gorgonzoly a smetana. K houbám jsem přidala lžíci jablečnýho moštu, hrst petržele a nechala “vypařit”, jsou pak takový… no, dobrý.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: taky je dobry je proste usmazit v oleji, nechat vychladnout, slupky vyhodit a olej vyslehat se zloutkem a citronovou stavou… pak podle chuti sul/dijon/chilli

    Ale nesmi bejt 23+ hod, nesmis omdlivat hladem a mit tech slupek 10 :

    Nebo muze, ale ja se na to pak radsi vykaslu. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam