• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MEI: presne. hlavne tam byly rybicky, ktery mely takovou specifickou podivnou chut a kterou jsem od ty doby nepotkal a to jsem vyzkousel dobrejch 20 druhu a marny patrani po chuti detstvi pokracuje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MEI: Vzpominam, jestli Aldi nebo Lidl, ale myslim, ze Lidl to byl.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: hele, díky za inspiraci :)
    chystám se k taženému hovězímu dnes také opražit fazolky, ale chtěla jsem s panchettou, tak te Parmezán zakomponuji také
    díky!
    MEI
    MEI --- ---
    BERUSKA_CA: Ježíš nene, ty variace chipsu se ještě vyrábí? Chut mého svátečního dětství.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V nádobě CrockPotu jsem na domácím sádle opekla vepřové karbanátky a potom je nechala jejich pomalému osudu cca 7 hodin. Chytly barvu a nevysušily se. Podáváno s jednoduchým bramborovým salátem.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    A opet bugerovy vecer:

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Jednoduche, ucinne.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ILLUZE: Díky. Mám za úkol dostat do dítěte nějaké kalorické potraviny (třeba avokádo) a samotné ho nejí, ale vajíčka může, tak to zkusím. V nejhorším to sežeru sama, vypadá to dobře. :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Omlouvám se - chybí mi tu 1 lžíce žervé nebo Lučiny či Philadelphie.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOC256: Tohle je 1 uvařené vejce na 1 avokádo. U smaženice dávám 2 vejce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    kolik vajec na avokádo? 1:1?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: A hezky tu chuť pak podtrhnou rajčata s čerstvou bazalkou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ALEXIS: Rozmixuji avokádo s uvařeným vejcem (nebo vaječinou), pár kapkami limetky, špetkou soli, česnekem a bílým pepřem :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ILLUZE: Zajímá mě ta pomazánka, jak ji děláš?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    tak princip stejný. Já na omáčku na půl kila masa, ale dávám dvě smetany... Mám to rád více utopené...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOC256:
    Recept:
    Maso (nám stačila 1 menší šála - cca 0,5 kg) omyješ a nakrájíš na plátky - ty okořeníš paprikou, černým pepřem a špetkou Kajenského pepře, osolíš.
    Opražíš na lžíci másla, necháš pod poklicí podusit. Následně přidáš velkou naběračku vývaru / vody a dusíš maso do změknutí. Zaliješ to 12 % smetanou a přidáš 20 g nastrouhaného Parmezánu, 1/4 lžičky muškátového oříšku. Dobře vše promícháš a přidáš do směsi uvařené špagety rovnou z vřící vody. Škrob z nich krásně smetanu zahustí do omáčky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    To vypadá na nějakou light verzi sýrové omáčky. Jak ji prosím děláš?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Avokádovovajíčková pomazánka s domácími žitnými bulkami.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová panenka se sýrovou omáčkou a špagetami.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zapečené žampióny s dipem s olivami.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam