• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALVATOR: Záleží na úpravě.. někteří lidé jsou schopní zpracovat jakoukoli zeleninu na bahno.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SALVATOR: Takhle bataty asi spis chutnaj, no. Stejne jako dyne chutna jako divny nic.
    Ale porad…je vsechno lepsi, nez rajcata :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALVATOR: :)
    mne se neptej, v mých genech je tlustě napsáno něco jako pěstuj - sežer - přežij, přišlo to s mými předky odkudsi možná z jihovýchodu a přineslo to zemědělství.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hustá rajská polévka s parmezánem.
    Kachní prso, dušená kořenová zelenina s trochou zelí, brusinková zavařenina, řepa.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Moje noční můra se zhmotnila. Batáty a dýně dohromady. Dělám něco špatně, že mi batáty přijdou jako přeslazený bahno lehce zatuchlé chuti, nebo je to normální a některejm lidem to fakt chutná?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: Asi půlsklenice- 100-150 g pečené dýně, rozmíchané vidličkou, netřeba mixovat, jde to snadno. Lžíce majonézy. Jedna nebo dvě nadrobno (fakt nadrobno) nakrájené kyselé okurky. Lžička srirachy. Vše smíchat.
    Narozdíl od tatarek ředěných jogurtem si to uchová mastnou chuť. Ale zas jde do sladka.

    Dýně na pyré peču nakrájené nemaštěné nesolené jen tak.

    Hint: smíchat do lze rovnou v zavařovačce a v ní skladovat v lednici.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: pls tell me more
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pečené batáty a... přátelé dýňová tatarka. Můj život má nový smysl.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu pečená spodní kuřecí stehna s česnekem, špekem a kmínem, restované kapustky, pečené keřkovské rohlíčky, co zbyly ve sklepě od Vánoc.

    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Předpokládám, že tomu jsou nejbližší. Alespoň podle popisu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Nebyla to ta, které jsem myslela já?
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jj, koukal jsem. Kdysi jsem dělal játra podle Pohlreicha a tam majoránka byla taky. Ale nepamatuji si co ještě všechno. Tentokrát mi jde jen o játra, cibuli a jablka. Takhle to dělal spolutchán, bylo to, prý, k užrání se...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mám je i zde, když si vyhledáš "berlínský". :-)
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Díky, kouknu.
    😉
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Prima fresh - kuřecí játra na majoránce. Nejde mi sem zkopírovat odkaz :-/
    FAT
    FAT --- ---
    Díky, vyzkouším oboje.
    😉
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: hele ja neco takove obcas delam cca takto (ale nevim, zda myslis to stejne):
    myslim, ze na tuku opecu opeprena jatra (ktera se mohou obalit v mouce predtim nebo nemusi)
    pak je vyndam, dam tam trochu tuku, opecu na tom cibuli na pul kolecka a po zmeknuti pridam klinky jablek, ktere jsem predtim zakapla citronem, opecu, prihodim jatra na prohrati, odstavim, osolim a podavam
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Hledej játra na berlínský způsob.
    FAT
    FAT --- ---
    Zdravím, neděláte někdo kuřecí játra s jablky? Dělal to bývalý spolutchán ale recept nedal a už asi nedá...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE: Oka. Me to prislo jako chyba :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam