• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle Pradobrot jsem parkrat zkoušela a vůbec nam to nechutnalo. Může být problém v tom, že používám celozrnou mouku? Zkoušela jsem pšenici, žito a pšenice žito pade na pade a prostě to chutná jako upečená mouka smíchaná s máslem a vodou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí vývar s vaječným svítkem s kořenovou zeleninou a špenátem.
    Páteční ryba - mořský vlk na kmíně, teplý salát ze spálených paprik.

    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle jakého receptu děláš těsto na quiche?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boloňské ragú, "inertní" nudle, špenát.
    Výslužka z udírny si zasloužila hrachovou kaši podle pana Cuketky.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Měla jsem děsnou chut na fazole :D tak jsem si je udělala na pikantno se zeleninou :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KAIAFOX: Taky bych se nechala informacne obohatit
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: luxus!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Batátovo čedarové noky jsou dobré, ale vcelku pracné, nedělám je často. Ale vyrobila jsem je na Silvestra k dušenému jelenovi.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Zdravím, děláte někdo domácí rostlinná mléka (konkrétně ovesné a mandlové)? Mám pár otázek, raději do pošty, ať tu neotravuju :).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je asi dobrý řešení, když už se doma batát objeví, zároveň mi to ale zavání marností typu "aby manža nepoznal, že je to ryba".
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Batáty asi nejsou pro mě ta nejchutnější věc, ale na stole bývají. Teď jsem potřebovala zpracovat zbytek velké hlízy, tak jsem jí část vždy za syrova rozmixovala a zahustila rajskou polívku a boloňské ragú. Pokrmu to dodalo
    potřebnou sladkost. Asi to zkusím použít u aj kuřete na paprice.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ILLUZE: o recept na testo se podelis?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PRAASHEK: Blbuvzdorneh rexept s batatama je tohle :-). A taky jsou moc dobry hranolky, nakrajet, v mise promichat se sladkou a uzenou paprikou, oreganem, trochou tymianu a netrochou dobryho olivace, rozprostrit na plech, trouba na 190 dokud to neni hotovy :-).

    Moroccan Lamb With Potato & Raisins | Gordon Ramsay
    https://youtu.be/Mxu1UOrvdJQ
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SALVATOR: Presne tenhle vztah mam se vsema plisnovejma syrama. Ve velmi specificke uprave jsem schopna obcas pozit, ale jinak to shledavam fakt hnusnym.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRAASHEK: batatovo bramborova kase je lepsi nez bramborova, imho, ale nevarim to vi buh proc
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SALVATOR: batáty jsem taky vzdal. Ať už jsem je jedl v jídlech od jiných (v restauracích) nebo jako moje dávné pokusy, tak to bylo dycky ble. A to jsem si třeba napodruhé myslel, že se stačí odpoutat od předešlého podvědomého očekávání, že to bude trochu jako brambory. Nevyšlo to.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALVATOR: já tě chápu, taky prý vařím dobrá játra. No sním to, ale...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KAIAFOX: Jako, rád si o sobě myslím, že vařím dobře. Moje žena s vytříbeným jazýčkem mi to v zásadě potvrzuje a i batáty ode mě jí chutnaj. Mě ne, ani když si je udělám tak, jak si myslím že je potřeba je připravit, aby mi chutnaly. Tak je to asi problém mezi mnou a batátem. A mezi mnou a dýní, ale tam dne naštěstí došli ke konsenzu, že v kimčchi a v dýňovým chlebíčku bude aspoň snesitelná a já od ní na oplátku nic víc nečekám.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dětem s tuňákem, nám s pršutem ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včera vepřo knedlo zelo.
    Knedlík na páře, už nikdy jinak.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam