• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Normalni recka moussaka

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Rudá je barva naše.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Trhaná krůtí spodní noha z vývaru "na paprice". Omáčka je ze syrových paprik, cibule a smetany, vytuněná ajvarem a trochou harissy. Podáváno s mandlovým knedlíkem.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pred podavanim na taliri nasekanej kopr navrch, jsem zapomnel. Zdena daval snitlik.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pouze zbytek, my meli hroznej hlad. Losos a la Zdena - do pekacku naplatkovat citron, na nej filet z lososa kuzi doku, osolit a opeprit (i ty citrony naspod), do kastrulku maslo, na nem zpenit cesnek, pridat citronovou stavu a lzici medu, nechat zkamosit, napatlat na lososa, do trouby na 190 cca 15 minut, nebo proste dokud to neni hotovy. Priloha dle chuti, u nas velmi tlusta a nedietni brkase. Naprosto milionovy.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Mě teda těsto na quiche/křehké nechutná z žádné mouky, tak jestli nebude problém spíš tohoto rázu.
    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle Pradobrot jsem parkrat zkoušela a vůbec nam to nechutnalo. Může být problém v tom, že používám celozrnou mouku? Zkoušela jsem pšenici, žito a pšenice žito pade na pade a prostě to chutná jako upečená mouka smíchaná s máslem a vodou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí vývar s vaječným svítkem s kořenovou zeleninou a špenátem.
    Páteční ryba - mořský vlk na kmíně, teplý salát ze spálených paprik.

    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle jakého receptu děláš těsto na quiche?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boloňské ragú, "inertní" nudle, špenát.
    Výslužka z udírny si zasloužila hrachovou kaši podle pana Cuketky.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Měla jsem děsnou chut na fazole :D tak jsem si je udělala na pikantno se zeleninou :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KAIAFOX: Taky bych se nechala informacne obohatit
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: luxus!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Batátovo čedarové noky jsou dobré, ale vcelku pracné, nedělám je často. Ale vyrobila jsem je na Silvestra k dušenému jelenovi.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Zdravím, děláte někdo domácí rostlinná mléka (konkrétně ovesné a mandlové)? Mám pár otázek, raději do pošty, ať tu neotravuju :).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOCHANSKA_CH: To je asi dobrý řešení, když už se doma batát objeví, zároveň mi to ale zavání marností typu "aby manža nepoznal, že je to ryba".
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Batáty asi nejsou pro mě ta nejchutnější věc, ale na stole bývají. Teď jsem potřebovala zpracovat zbytek velké hlízy, tak jsem jí část vždy za syrova rozmixovala a zahustila rajskou polívku a boloňské ragú. Pokrmu to dodalo
    potřebnou sladkost. Asi to zkusím použít u aj kuřete na paprice.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ILLUZE: o recept na testo se podelis?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PRAASHEK: Blbuvzdorneh rexept s batatama je tohle :-). A taky jsou moc dobry hranolky, nakrajet, v mise promichat se sladkou a uzenou paprikou, oreganem, trochou tymianu a netrochou dobryho olivace, rozprostrit na plech, trouba na 190 dokud to neni hotovy :-).

    Moroccan Lamb With Potato & Raisins | Gordon Ramsay
    https://youtu.be/Mxu1UOrvdJQ
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SALVATOR: Presne tenhle vztah mam se vsema plisnovejma syrama. Ve velmi specificke uprave jsem schopna obcas pozit, ale jinak to shledavam fakt hnusnym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam