• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    VALOR
    VALOR --- ---
    Koncentrované šťestí

    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    FRENNET: Jak pro blbečky je přesně to, co potřebujeme my, kteří vaříme zřídka, nebaví nás to a ve spoustě pojmů v průměrných receptech se nevyznáme! :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PABLITOS:
    Jen aby si to nevylozila blbe :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    PABLITOS: jeste teda k tomu stani u plotny. Ze zacatku to bude trochu narocnejsi a delsi stani u plotny, ale jak se nauci ten postup, tak je to sup, sup.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    GEISHA: Zrovna Simple od Ottolenghi mě zaujala. Už jen díky tomu, že jsem měl tu možnost ochutnat pokrmy dle receptů z knihy u jednoho ze zákazníků. A musím dodat, že jsem byl překvapený a zároveň spokojený s jeho nápaditostí a výsledným pokrmem. Jen si nejsem úplně jistý, jestli se dají všechny ingredience u nás sehnat, ale dnes už více méně asi ano. A pokud ne, tak se dá stejně vždy nějak improvizovat...
    Děkuji všem
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    PABLITOS: mne se libi:
    1. Kucharka pro Dceru (je to tam sice jak pro blbecky, ale zase podle ni uvaris bajecne i nejhnusnejsi jidlo z jidelny)
    2. Umeni Francouzske Kuchyne od Julie Child. Naucila jsem se podle ni varit, ty postupy co tam pise jsou sice taky jak pro blbecky opruzoidni, ale naucis se udelat besamel a jine ruzne zakernosti.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    DEVIL: Jedná se o dárek ženě. Nechci po ní molekulární vaření, ani aby suroviny sháněla na druhém konci světa. A nerad bych, kdyby musela u plotny trávit více času, než je nezbytně nutné. Určitě bych vynechal sladké. Pokročilejší být nemusí. Praktickou kuchařku, po které sáhnete nejčastěji, která je vaším zdrojem inspirace...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PABLITOS: myslis tim lucharku nebo teoretickou knihu s receptama? recepty pokrocilejsi?
    ja si myslim ze vankovy kucharky sou pomerne straight forward recepty s vhodnejma tipama. urcite za to stoji precist neco receptu z kucharky dobromily rettigovy (ulozto) pro takovej ten nadech ala 'escoffier' staro-vareni. kellerova knizka o staff meals a receptech z french laundry je dost sofistikovana ale zas ne total posh. fermentacni recepty od rene redzepiho je inspirativni ctivo na motivy 'co vsechno lze zkvasit', pak urcite curing smoking salting (nebo tak nejak) od michaela ruhlmana je pomerne hodnotna kniha na vysledovani procesu uprava mas solenim. pak sou tu modernist cookbook coz je teda uz az vicemene molekularni kuchynsky recepty, ale detailne popsan technologicky postupy 'proc jak z jakyho duvodu' a popis pouziti ruznych atypickych prisad.
    vsechno mam stahnuty, nic sem nekoupil, prosim nebijte mne
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    Ahoj. Chystám se pořídit fakt dobrou knihu o vaření. Poprosil bych vás o vaše doporučení na knihu, z které často čerpáte a o niž si myslíte, že by neměla chybět v každé kuchyni. Předem děkuji za váš tip a přeji hodně zdaru u plotny...
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    GEISHA: Vypadá jak kachní prso :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    Je uplne zbytecne se nad tou kombinaci pozastavovat. Vsak to je taky typicka skolni jidelna a neni v tom problem. Vsechno nemusi byt z nejakych cizokrajnych semen a kdo vi ceho :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A jednoduše včera, ale fakt mi ta kombinace chutná - vepřová kýta na kmíně s bramborovou kaší a k tomu mrkvový salát s limetkou a ananasem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes pikantní vepřová srdce tažená v červených fazolích a rajčatech.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: ajeje, to jsem se bala :-)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LADY_MYSKA: miluju ji. Brala bych si ji do postele. Tahle je na palačinky vejce a orestovani zeleniny apod, na maso by se asi nerozpalila, ale to žádný teflon.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: prosim te, jak jsi spokojena s panvickou?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jeste ad karbose - Gordon me naucil cibuli a cesnek pred vlozenim do mixu na lzici oleje trochu zkaramelizovat, doda to jeste lepsi chut.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Po maso-knedlu-zelu jsme v pondělí dělávali miš-maš. tak něžná verze, zachováno zelí a princip zbytků z neděle.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam