PABLITOS: myslis tim lucharku nebo teoretickou knihu s receptama? recepty pokrocilejsi?
ja si myslim ze vankovy kucharky sou pomerne straight forward recepty s vhodnejma tipama. urcite za to stoji precist neco receptu z kucharky dobromily rettigovy (ulozto) pro takovej ten nadech ala 'escoffier' staro-vareni. kellerova knizka o staff meals a receptech z french laundry je dost sofistikovana ale zas ne total posh. fermentacni recepty od rene redzepiho je inspirativni ctivo na motivy 'co vsechno lze zkvasit', pak urcite curing smoking salting (nebo tak nejak) od michaela ruhlmana je pomerne hodnotna kniha na vysledovani procesu uprava mas solenim. pak sou tu modernist cookbook coz je teda uz az vicemene molekularni kuchynsky recepty, ale detailne popsan technologicky postupy 'proc jak z jakyho duvodu' a popis pouziti ruznych atypickych prisad.
vsechno mam stahnuty, nic sem nekoupil, prosim nebijte mne