• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    APRILMOUSE: neměla bys recept prosím?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KID_MCHUTT: tohle je divné, na mobilu se to v pohodě zobrazuje, na nt ne :-/
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Sekaná z kuřecího mletého a cuket :)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEFILA: vodka je nahrada za liker awamori z okinawy. V podstate je to sake, ktery se destiluje, tak ma voltaz az 43 procent a prave neutralni vodka k nemu ma nejbliz. Je to stejny, jako kdyz se pridava do vareni v evrope vino, kdy se vyvari alkohol a ma to potom specifickou chut. Awamori je v Cesku v podstate nesehnatelny.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ILLUZE: v kombinaci s tím, že už se ani fotka nezobrazí, nelze než věřit :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A ze včerejška - koláč z podmáslí s čokoládovým krémem a višňovou marmeládou. Nezbyl ani drobeček.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Jablečnomaková s čokoládovými dropsy ,-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajská polívka a sekačka z CrockPotu na houbách.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Prisel jsem k forme na babovku a nikdy jsem zadnou nedelal, tak nastal cas to zkusit, na cuketkoj je recept s maslem misto oleje ktery je na vetsine ostatnich a je to dobry!

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    NAGASAWA:
    proc je tam ta vodka?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: Jeste me napadlo smichat vodku a sake, proste jen zvysit voltaz. Udelam hokus pokus, a poreferuju.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT: Vůbec hele. Amundsen musel stačit. Kazdopadne jsem si pripadal, jako hrobnik z povídek Simka a Grossmanna s rumovou omáčkou.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: OK, shanet awamori, kdyz ho nema ani Nagasawa, se nema vubec smysl pokouset :-). Ale rozhodne vyzkousim.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Rafute - recept z Okinawy. Skoro čtyři hodiny vařený vepřový bok v sójové omáčce, mirinu, hnědém cukru, zázvoru a čtvrt litru vodky. Čekání bylo nekonečný, ale vysledek je ultimátní.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Neděle, nácvik na chudou stravu.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: snad to bude čitelné. Na cibulky se chystám

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Dekuju!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: vyfotím ti recept, který je na celou stránku, protože japonci.
    Reálně : do rendlíku naliješ balzamikový ocet, přihodíš do něj rozmarýnovou větvičku a na mírném ohni ho hřeješ, až máš poloviční obejm a je hustý. Dáš stranou.
    Opékáš na pánvi osoleného a opepřeného lososa a na konci ho tím octem hojně potřeš.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Prosim kucharku nebo nejaky presnejsi navod, to mi pojede!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Skoro obyčejný losos, ale podle japonské kuchařky jsem ho potřela balsamikovou redukcí. Ohromné vylepšení.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam