• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Svatý Patrik si žádá něco zeleného. :-)

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: A ještě do Buddha bowl, takže se dá zpracovat do velký škály jídel.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NEMESIS: S ovocem a jogurtem na ovesnou kaši
    Do raw/pečených musli tyčinek/energy kuliček
    Na chleba/lívance/vafle
    Do kari, nudlí, asijských jídel

    Minimálně jednou za den si lžíci na něco dám.
    WERKA
    WERKA --- ---
    NEMESIS: Já jsem pekla tohle http://www.pradobroty.cz/2016/04/bananovy-chlebicek-s-arasidovym-maslem.html a mělo to celkem úspěch (zrovna mi tu kolegové při poradě oddělení zlikvidovali tu půlku, co jsem vzala do práce :-D)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOVOVAMINCE: Mě napoprvé taky ne, moc sem pytlík utáhnul. Napodruhý sem ho dal dostatečně volně, on se nafouknul, takže kolem kůže bylo dostatek volnýho místa a mohla se opéct. Pek sem na konvekční pečení, ale nemám vyzkoušeno, jestli je rozdíl s jiným režimem.
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    SALVATOR: Výpek a nesuchost masa souhlasí, ale kůrka se mi s pytlíkem nikdy nepovedla. Návod pro pomalejší uživatele by nebyl?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Kůrku dopékám pod vrchní spirálou v režimu gril, ale fakt až ve finále a je potřeba u toho dřepět. :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    NEMESIS: A na pradobrotach jsou fajn arasidovy susenky.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    NEMESIS: Ja to jim jen tak, namazany na livance nebo v jogurtu…
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Ahoj jdu s dotazem na téma Arašídový krém.
    Muž mi ku radosti koupil kilovku tohohle a já nějak nevím, co s tím.
    Arašídový krém jemný 500g | Prozdravi.cz
    https://www.prozdravi.cz/zdravi/arasidovy-krem-jemny-500-g.html

    Napadlo mě, že bych zkusila věnečky z odpalovanýho těsta a do krému uvnitř to nějak zapracovat...

    Ale co dál?
    Máte nějaký tipy na arašídové recepty? Nejlépe i ne sladký?
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Jejda! Taková krása. A křídla už jsem neměl ani nepamatuju. Díky za inspiraci.
    :-*
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: U nás byl trabl prostě v zapékací míse / hrnci.
    K TM jsem loni dostala tu jejich zapékací mísu a jako kombinace máslo, paprika a sůl a je to doslova dokonalost chutí :) Zlatá kůrčička, jemné maso, chlebem pak vytíráme šťávu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: Držela jsem se “akce 3” ,-)
    3 krevety, 3 tenké kousky mrkve, 3 ks okurky a malý plátek salátu :)
    To položíš na spodní třetinu namočeného papíru (blíže prostředku). Zespod papír překryješ, pak boční stany a pak to napevno sroluješ.
    Ale malé tedy nebyly ,-)

    Mrkni se mi do receptáře, tam jsem dala i recept má dip a ten jsem tajně upíjela po lžičkách :))
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANDREJKA: A k závitkům mám nejradši nuoc cham, cuketka určitě bude mít někde recept.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANDREJKA: Já sem strašně spokojenej s pytlíkama na pečení. Kuře osuším, dám do něj prsama dolů, maso mi nepřijde suchý, kůrka odpovídá mejm požadavkům, úplně všechen výpek se zachytí, stačí pak jen ustřihnout růžek a slejt někam bokem. Pro mě skvělá věc.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANDREJKA: A davas pod kuzi maslo? To znacne vylepsi vysledek.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    rada č. 2:
    dělala jsem včera jarní závitky + arašídovou omáčku (tu podle damndelicious). omáčka mě extra neuchvátila, tj. hledám další vám ověřené recepty na něco, co má víc chuti. a hlavně: máte nějaký tutoriál, jak to zabalit, aby to vypadalo aspoň trochu jako originál? kolik tam toho dát a jak to zabalit. tuším illuze tu nedávno dávala krásný závitky. já toho dala evidentně moc a balit taky neumím, takže to byly monstrózní megazávity, že stačil jeden na osobu k večeři, vypadalo to hrozně a padalo to ven :)
    díky díky!
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    potřebuju dvě rady:
    obyčejný pečený kuře/stehna/křídla, ideálně jenom sůl, popř. základní koření, a výsledná famózní kůrčička + vypečená šťáva. buď mám ok kůrku a je to celý ale vysušený, nebo peču nejdřív zakrytý, kůrka už se pak nikdy nedodělá. šťávu mám buď napečenou na pekáč, takže ji nemám, nebo přidám vodu a je to řídký nic.
    objevila jsem absolutní luxus hořčice + oliváč + javorovej syrup, ale někdy bych si dala i tu obyčejnou klasiku a evidentně na to sama nestačím
    díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Loňský objev, že kapusta a kaštany jsou kamarádi, občas opakuju v různých obměnach.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam