• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NEMESIS: Na první pokus krásný :)
    Z osobní zkušenosti - člověk se prostě musí "vypéct" praxí...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    NEMESIS: Nevzdávej to, peč dál 👍
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Můj první pokus o domácí chleba. Jíst se to dá!
    Sice je o půlku nižší, než by měl být, ale alespoň ho můžu skladovat i v nízkých šuplících...!

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A lasagne z minulého týdne…

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V pátek nám tu voněly ráno přes noc kynuté šneky se skořicovým máslem, višňovou marmeládou a nutelou ,-)
    Inspirace z místního cukrářského klubu z Kuchařky pro dceru.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: Máš to mít ,-)
    Dnes v návaznosti na debatu z tohoto týdne…

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jaro!
    V lese na moravsko - slovenském pomezí u řeky Moravy včera voněl les medvědím česnekem, tak jsem neodolala a trochu plenila. Začínám pomazánkou, určitě udělám i krémovou polévku.
    A doma mi jedlé rostliny už taky jarně vyrostly. :-)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Bude tady zase někdy víc fotek? 🤔
    JONY
    JONY --- ---
    ACIDQA: to je tak krásné, až by mi bylo líto to sníst :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: no mas to fakt krasny. ja sem to doma taky parkrat delal, ale maj to v cinskym kseftu hotovy 4 ks za batovku 3.99! jak macis ty listy? jen v tom vlhkym hadru? ja je dycky projedu v taliri s vlaznou vodou, ale nejak to neni ono
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: hele, je to japonská kuchyně, takže to je pro nás neobvyklý. Je to nakyslo silný cosi na tučným mase.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOODYCAT: psala jsi, ze je to pro tebe tezko predstavitelna kombinace, tak jsem se snazila o priblizeni, co na tom muze fungovat ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACIDQA: Davala. Ale do caje si ocet taky nedavam, ackoli citron jo :).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOODYCAT: a citron sis na rybu taky nikdy nedavala?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: berme to jako nyxí výzvu na příští týden :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    TOOMIX: to je cely ze zbytku. ;))
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: nádhera, díky moc!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ACIDQA: na mě málo koriandru :) ale vypadá to moc hezky!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ANDREJKA: nafotila jsem to ted vecer na mobil, tak doufam, ze to je videt a neni to obri plachta :))

    Omacka je klasika: 4 PL rybi omacka, 2 PL ocet, 1,5 PL tmavej cukr, strouzek cesneku a dve chilli papricky - podle chuti pridat vodu (cca deci?)

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ja se zeptam dal jeste uplne blbe - ryba, co chutna jako ocet - co na tom je zajimaveho? Mne to prijde jako tezce predstavitelna kombinace.
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: když si koupíš babišovo křehčené, zaplatis za tu vodu, co se do toho nasakne jako kdyby to bylo maso.
    A aby ty vody babiš do masa dostal víc, používá se o hodně chytřejší směska než jen sul: „Kuřecí prsa 75 procent, neutrální marináda, voda, sůl, stabilizátory, zahušťovadlo, želírující látka, dextróza, aroma, modifikovaný škrob, sušený glukózový sirup.“

    když si to uděláš doma, a) nikdy z toho nezvladnes udelat to bahno co prodavaj, protože prostym namocenim tam nemuzes dostat tolik vody, b) vodu neplatis za cenu masa, c) vis co si tam das.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam