• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: jen v tom vlhkým hadru - fígl je, že musí být navlhčený ideálně horkou vodou, když to začne chladnout, tak to zase proždímat teplou. Dělám to tak, že první papír vezmu pod tekoucí vodou, abych mohla hned začít... jeden nahoře plním a další už mám vloženej pod utěrkou, aby "měknul"... neumím ten postup nějak dát do srozumitelnejch vět, snad mě chápeš :)

    Ale teda teď jsem měla nějakej festovej z Lidlu a tam mi to moc nefungovalo. U těch, co kupuju v Sapě to ale šlape spolehlivě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: no mas to fakt krasny. ja sem to doma taky parkrat delal, ale maj to v cinskym kseftu hotovy 4 ks za batovku 3.99! jak macis ty listy? jen v tom vlhkym hadru? ja je dycky projedu v taliri s vlaznou vodou, ale nejak to neni ono
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: hele, je to japonská kuchyně, takže to je pro nás neobvyklý. Je to nakyslo silný cosi na tučným mase.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOODYCAT: psala jsi, ze je to pro tebe tezko predstavitelna kombinace, tak jsem se snazila o priblizeni, co na tom muze fungovat ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACIDQA: Davala. Ale do caje si ocet taky nedavam, ackoli citron jo :).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOODYCAT: a citron sis na rybu taky nikdy nedavala?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: berme to jako nyxí výzvu na příští týden :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    TOOMIX: to je cely ze zbytku. ;))
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: nádhera, díky moc!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ACIDQA: na mě málo koriandru :) ale vypadá to moc hezky!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ANDREJKA: nafotila jsem to ted vecer na mobil, tak doufam, ze to je videt a neni to obri plachta :))

    Omacka je klasika: 4 PL rybi omacka, 2 PL ocet, 1,5 PL tmavej cukr, strouzek cesneku a dve chilli papricky - podle chuti pridat vodu (cca deci?)

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ja se zeptam dal jeste uplne blbe - ryba, co chutna jako ocet - co na tom je zajimaveho? Mne to prijde jako tezce predstavitelna kombinace.
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: když si koupíš babišovo křehčené, zaplatis za tu vodu, co se do toho nasakne jako kdyby to bylo maso.
    A aby ty vody babiš do masa dostal víc, používá se o hodně chytřejší směska než jen sul: „Kuřecí prsa 75 procent, neutrální marináda, voda, sůl, stabilizátory, zahušťovadlo, želírující látka, dextróza, aroma, modifikovaný škrob, sušený glukózový sirup.“

    když si to uděláš doma, a) nikdy z toho nezvladnes udelat to bahno co prodavaj, protože prostym namocenim tam nemuzes dostat tolik vody, b) vodu neplatis za cenu masa, c) vis co si tam das.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KURE: O tomhle triku už sem slyšel a přijde mi to divný. Jako ne že bych nevěřil, že to nefunguje, ale na jednu stranu se nadává na Babišovo křehčený kuřecí plný vody, na druhou bych si měl sám nechávat kuře nacucat... Nevím, no.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: ano, chutná to octove.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: A nechutna to jakoze octove?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: to maceni v laku funguje jen napul, ale aby byla kuze fakt eno nuno krupava, tak to po vyndani musis stejne osusit a nechat taky tu kuzi susit v lednici pres noc. kdyz to totiz vyndas z laku a das pect, tak stejne ty kozni folikule sou plny vody a neudela se tak dobra kurka i kdyz kure bude dobre ochuceny a stavnaty. da se to trochu ochcat pridanim jakyhokoliv cukru do laku, coz ve vysledku kuzi pekne pomuze zhnedit, ale suseni se nic nevyrovna
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    😅

    (Ale vařila přítelkyně, já jen přeposlal recept a nakoupil suroviny.)

    XNOELX
    XNOELX --- ---
    MAR_TINA: jsem se inspiroval, ale ten glaze tam nemam no :D ale díky za inspiraci :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINě patří dík za inspiraci na páteční rybu v balsamicové redukci. Zbytek redukce jsem odvařila se sojovkou, sezamem, koriandrem a trochou passaty na silnou omáčku. Muž měl klasik rýžu, já zeleninu.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam