1 tvaroh (250g)
300 ml mleka
Cca 2 deci smetany ke slehani
Vanilkovy lusk
Cukr podle chuti (moc nesladim, davam tak 3 lzice, ale tipuju, ze cca 50g je to, co hledas)
Krupicka
Spetka soli
Nejaky ovoce/marmelada
Dej do rendliku mliko a cukr s vyskrabnutym vanilkovym luskem (ten lusk tam nech taky) a pomalu prived skoro k varu - nech odstat cca 10 minut a pak vrat na plotnu, pridej 2,5 polevkovy lzice krupicky, zvys plamen, michej a uvar si proste hustou krupicovou kasi.
Kasi nech vychladnout a vyslehej mezitim smetanu nebo svar ovoce/priprav sklenicky, kde das na dno marmeladu.
Kdybys nedaval marmeladu, tak nakrajej nejaky ovoce, pridej citronovou stavu, lzicku cukru a svar. Pokud to nehoustne, muzes pridat trochu agaru/zelatiny.
Vychladlou kasi jsem pak proslehala s tvarohem a opatrne s tou slehackou. A je to. Na par hodin do lednicky to chce.