• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: Cuketka teď měl na FB (bude mít nejspíš i na webu) recept na cizrnové holandské řízky, takže předpokládám, že z jakékoliv luštěniny to bude podobné, můžeš se tam inspirovat (ano, jsou to tedy v podstatě karbanátky).
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KURE: no má smůlu, nic většího mrazák nenabídnul :D i tak je to na naše poměry dost odvaz, je z krkovičky :D Máme všichni brutus sklony k nabírání a málo pohybu, takže to rozhodně pořádný řízek je :D jinak se snažím pořád všechno různě odlehčovat a zmenšovat.
    Fazolový a jiný dělám karbanátky dost často, se salátem, jsou tu v historii aspon dvakrát :) To bylo myšlený obrazně, že je furt cpu zdravým jídlem, tak chce masťnáka :D
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE: nechci bejt za kverulanta, ale ten řízeček (byť krásnej) není něco co bych si představoval pod pojmem pořádný řízek, ještě velkejma... :D

    A prosím prosím, jak se dělá fazolovej?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DEVIL: já tak jednou ročně, vždycky když zapomenu, jak moc vzteklá jsem byla :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    APRILMOUSE: klobouk dolu za medovnik... delal sem ze zavisti nekolikrat, a vzdycky to byl tezkej vomrd!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    To tu trošku rozčísnu něčím nezdravým, ale puboš dneska slaví devatenáctiny a poručil si POŘÁDNÝ ŘÍZEK ale matko, maso, žádný fazole! :D a medovník. No cukrářka už ze mě asi nebude, nějak nemám na to estetično buňky a navíc jsem ten debilní dort během přípravy asi třikrát málem vyhodila vzteky z okna, ale jedlé to asi bude :D

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: zrovna jsem dostala spoustu tipů na stejný dotaz v co mám pořád vařit
    MEI
    MEI --- ---
    KAIAFOX: Moje oblíbené, případně salát s rýži je taky moc fajn :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ACIDQA: Třeba orzo salát, kombinací a chutí nekonečné množství, aneb co dům dal ;). Měli jsme včera, ale nestihla jsem vyfotit.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja bych si dala smazak, but that’s just me.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Treska na rajcatech a kuskus. Vubec nevim, co v tech vedrech jist.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    NAGASAWA: zkus enoki v tempure, jsou bozi!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když chceš loupačky, ale je málo času.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Prvni pokusy s tempurou, miso ramen a krevety v panko s tsuyu omackou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opečený chléb s avokádem a volským okem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová kýta s fazolkami s citrónovým pepřem.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: Neskrývaná závist bezzemka 😢
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už zrajou a dlouhou budou :)

    VALOR
    VALOR --- ---
    Pstruzi do trouby :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Rizioto s rajcaty a houbami.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ravioli plnene spenatem a riccotou, potvory.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Plněný kus krůty z CrockPotu, květák se špenátem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Kopiruju z posty, psano jako hotentot;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    1 tvaroh (250g)
    300 ml mleka
    Cca 2 deci smetany ke slehani
    Vanilkovy lusk
    Cukr podle chuti (moc nesladim, davam tak 3 lzice, ale tipuju, ze cca 50g je to, co hledas)
    Krupicka
    Spetka soli
    Nejaky ovoce/marmelada


    Dej do rendliku mliko a cukr s vyskrabnutym vanilkovym luskem (ten lusk tam nech taky) a pomalu prived skoro k varu - nech odstat cca 10 minut a pak vrat na plotnu, pridej 2,5 polevkovy lzice krupicky, zvys plamen, michej a uvar si proste hustou krupicovou kasi.
    Kasi nech vychladnout a vyslehej mezitim smetanu nebo svar ovoce/priprav sklenicky, kde das na dno marmeladu.

    Kdybys nedaval marmeladu, tak nakrajej nejaky ovoce, pridej citronovou stavu, lzicku cukru a svar. Pokud to nehoustne, muzes pridat trochu agaru/zelatiny.

    Vychladlou kasi jsem pak proslehala s tvarohem a opatrne s tou slehackou. A je to. Na par hodin do lednicky to chce.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: stacilo se pripomenout ;)
    KURE
    KURE --- ---
    SIMCIIQ: protože ACIDQA se na mě vybodla ;) použil jsem google-fu
    a našel tohle: https://www.kucharkaprodceru.cz/krupicove-flameri/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GEISHA: napiš mi prosím postup..
    MAR_TINA: na tohle bych taky ocenila postup prosíííím :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    BONEMINA: to vypadá jako něco, co musím příští rok zkusit
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Teď mi došel můj omyl, my dělali tu slanou a kyselou verzi, co dělají Angličani a jedí to k šunce nebo jehněčímu co nejsou svatojánský ořechy.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: nejdriv jsem je opravdu zbesile rozbodala a pres 2 tydny jsem je mela nalozene ve vode, kterou jsem 2x denne vymenovala. Pred varenim maji byt uz uplne cerne. Moje nejak nechtely zcernat uplne, tak jsem je varila jeste lehce nazelenale. Zuzkaou varovala, ze je to asi malo, ale po delsim varu v cukrovem sirupu dopadly dobre. Cast je k prime konzumaci, ta se varila v cukru asi 4 hodiny. Zbytek je zavareny a bude se jeste par mesicu koupat v cukru.
    Minuly pokus s medem a korenim chutnal jako pernikovy dehet. Tentokrat jsem sla podle receptu po prababicce, s cukrem a citronem. Chutna to dost nepopsatelne. Asi tak, jak by chutnaly gumove medvidky s orechovou prichuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam