• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    NAGASAWA: zkus enoki v tempure, jsou bozi!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když chceš loupačky, ale je málo času.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Prvni pokusy s tempurou, miso ramen a krevety v panko s tsuyu omackou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opečený chléb s avokádem a volským okem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová kýta s fazolkami s citrónovým pepřem.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: Neskrývaná závist bezzemka 😢
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už zrajou a dlouhou budou :)

    VALOR
    VALOR --- ---
    Pstruzi do trouby :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Rizioto s rajcaty a houbami.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ravioli plnene spenatem a riccotou, potvory.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Plněný kus krůty z CrockPotu, květák se špenátem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Kopiruju z posty, psano jako hotentot;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    1 tvaroh (250g)
    300 ml mleka
    Cca 2 deci smetany ke slehani
    Vanilkovy lusk
    Cukr podle chuti (moc nesladim, davam tak 3 lzice, ale tipuju, ze cca 50g je to, co hledas)
    Krupicka
    Spetka soli
    Nejaky ovoce/marmelada


    Dej do rendliku mliko a cukr s vyskrabnutym vanilkovym luskem (ten lusk tam nech taky) a pomalu prived skoro k varu - nech odstat cca 10 minut a pak vrat na plotnu, pridej 2,5 polevkovy lzice krupicky, zvys plamen, michej a uvar si proste hustou krupicovou kasi.
    Kasi nech vychladnout a vyslehej mezitim smetanu nebo svar ovoce/priprav sklenicky, kde das na dno marmeladu.

    Kdybys nedaval marmeladu, tak nakrajej nejaky ovoce, pridej citronovou stavu, lzicku cukru a svar. Pokud to nehoustne, muzes pridat trochu agaru/zelatiny.

    Vychladlou kasi jsem pak proslehala s tvarohem a opatrne s tou slehackou. A je to. Na par hodin do lednicky to chce.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: stacilo se pripomenout ;)
    KURE
    KURE --- ---
    SIMCIIQ: protože ACIDQA se na mě vybodla ;) použil jsem google-fu
    a našel tohle: https://www.kucharkaprodceru.cz/krupicove-flameri/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GEISHA: napiš mi prosím postup..
    MAR_TINA: na tohle bych taky ocenila postup prosíííím :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    BONEMINA: to vypadá jako něco, co musím příští rok zkusit
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Teď mi došel můj omyl, my dělali tu slanou a kyselou verzi, co dělají Angličani a jedí to k šunce nebo jehněčímu co nejsou svatojánský ořechy.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: nejdriv jsem je opravdu zbesile rozbodala a pres 2 tydny jsem je mela nalozene ve vode, kterou jsem 2x denne vymenovala. Pred varenim maji byt uz uplne cerne. Moje nejak nechtely zcernat uplne, tak jsem je varila jeste lehce nazelenale. Zuzkaou varovala, ze je to asi malo, ale po delsim varu v cukrovem sirupu dopadly dobre. Cast je k prime konzumaci, ta se varila v cukru asi 4 hodiny. Zbytek je zavareny a bude se jeste par mesicu koupat v cukru.
    Minuly pokus s medem a korenim chutnal jako pernikovy dehet. Tentokrat jsem sla podle receptu po prababicce, s cukrem a citronem. Chutna to dost nepopsatelne. Asi tak, jak by chutnaly gumove medvidky s orechovou prichuti.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: To by mě zajímalo, kde sme udělali chybu. Dělali sme je loni, na začátku to vypadalo na velkej průser a na konci taky. Strašně divná chuť, strašně intenzivní... Většina letěla do záchodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam