• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: pracná, ale krásná :)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    polníček má rád spíš "studenou" kuchyni
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Fotku nemám, ale dnes jsem vařila cuketovo-bramborový krém. Cuketa:brambor 2:1 (na vrcholu cuketové sezóny klidně i 4:1), vývar, sůl, bylinky, kurkuma, uvařit, rozmixovat tyčákem, přidat zakysanou smetanu nebo kokosové mléko (dle chuťových a dietních preferencí), promíchat a servírovat. Navrch krutony nebo smažený hrášek a/nebo kopeček smetany a je to dobrota. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Prostě sežrat. Omylem jsem ho hodila do hrnce spolu se špenátem (a to jsem si je den předtím sama přeložila do jedné vaničky v rámci úspory místa v lednici) a bylo to divné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A pondělní snídaně, moc důležité jídlo

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ratatouille, pracná verze podle aprilmouse

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    riccotový koláč, který sem dávala Geisha. Fajn základní žlutá buchta.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    čili, cuketa, rýže a jogurt

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Salát v pohodě, do jídla přimíchat až ve finále, jen nechat zavadnout na vyplé plotně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: na salát nebo na pesto, ale nemá tak výraznou chuť jako rukola/bazalka
    BAAL
    BAAL --- ---
    V rámci domácího vaření oběda, jsem došel k myšlence, proč si kupovat pesto, když to mám tyčák a nestojí to skoro žádnou námahu. Takže první pokus s rukolou, kešů, černekem a jako za mě dobrý!

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: ty tvoje snídaně!! ach.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Doufam, ze v tom nejsou drceny cvrcci, bojim se to overit.)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Víkend.

    Cannelloni plněté ricottou a špenátem. Špagety s lištickama. A snídaně spíš jen pro pořádek.

    (Ty špagety mají takhle hnusnou barvu. Sekce zachraň jídlo něco s proteinem. 😎)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytky z grilu a zapečený lilek. Po přepasírování hmoty na gaspacho zbylo dost "sušiny", která se dá dále použít.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALVATOR: Já to řešila tak, že si hlídám nabídky na FB skupině - paradoxně nejvíce dodavatelů máme ve vedlejší dědině (u Prahy) - ti mi pak leckdy také dali tip navíc, nebo jsem si to vzala přes ně.
    No a směnný obchod se sousedy ,-)

    Jako vím, je to komplikované a budujeme si vztahy už pár let. Ale nechtěla bych se právě dostat do podobné situace - padne zprostředkovatel a budeme v háji.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SALVATOR: bedynky od farmare, ale vyzaduje to platbu predem, vyzvedavat si to v urceny cas, jednou za sezonu sluzbu a neovlivnis, co v ni bude https://kpzinfo.cz/
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CMLKA: Co je KPZ v tomhle kontextu?
    MYRTHIE1: Díky oběma za tipy
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SALVATOR: Na mě vyskakuje na Fb tohle https://m.facebook.com/187348827979687/ ale ještě jsem nezkoušela, takže nevím jaká je kvalita..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SALVATOR: mno to je smutny pribeh, ja resim pres leto zeleninu KPZ, ale to samozrejme je trochu neco jinyho a problem to neresi. PAk jsou freshbedynky, ale ty jsou tusim 100% bio a o dost drazsi. Jinak na Jirak se v 7 rano nemusi, treba v patek se tam da zajit uplne v pohode kdykoliv. Alternativa muze bejt Hala 22 v trznici, ve ctvrtek maj prodlouzenou dobu do 22
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam