• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: dovolil bych si technickou. Napřed povídá, že se to může dělat z bezlepkové mouky, a pak vysvětluje, proč to tak intenzivně hnete a zpracovává,.... ano aby se aktivoval lepek.
    Jinak teda je to dost práce na placku:)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BAAL: jako tahle paní ukazovala jak dělá Indická parantha a teda super, kdyby to nebylo tak náročný na grif, který asi nevymyslim, tak to vypadá moc pěkně, jak to dělá :))
    Login • Instagram
    https://www.instagram.com/tv/B-RcTTrnF3E/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Dík, hospodská strava a přemíra alkoholu mi (asi) škodí. :-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale to je mi líto, snad už je líp ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Kočanská se sice z dovolené vrátila už ve čtvrtek, ale v pátek si musela naordinovat půst o vodě. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Kočanská je asi na dovolené, že nebyla páteční ryba :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    náhodné ranní uskupení přemětů na stole :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    část rodiny je na dovolené a já se snažím zpracovat, zavařit, zamrazit nebo sníst všechno, co zrovna dozrává.
    Cuketový nákyp a salát a ovoce.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zena za cert vi co dostala od zname marmosku broskev - spendlik, a je naprosto famozni.
    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Jsou dostatečně vyzrále? Já teď dvakrát za sebou dělala mirabelkovy koláč a všichni jsme se oblizovali. Linecké těsto do formy a na to v dostatečném množství naaranzovat vypeckovane plody. Je to docela meditace, ale výsledek stojí za to - kolac vypada jako květina a chutná jako nejsladsi dzem. Pekla jsem na 200 stupňů cca 50 minut.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    taky ze spendliku delam zavareninu, ale chce to hodne vyzrale, ted je jeste brzo, ale kdyz je rozkrajis, vypeckujes a povaris s cukrem, tak to bude bomba sladkokysela zalivka na palacinky a podobne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GALE: Nejlepsi marmelada do lineckyho je kombo rybiz - malina :-).
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: Je z toho dokonalá marmeláda do lineckého. Kam se hrabe rybízová.
    APPU
    APPU --- ---
    GEISHA: vypalit :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GEISHA: špendlíkové knedlíky

    CÁCORkA: Pěry se špendlíkama (Kynuté knedlíky s mirabelkama)
    http://jarcinblog.blogspot.com/2016/08/pery-se-spendlikama-kynute-knedliky-s.html
    FAT
    FAT --- ---
    GEISHA: Jedl jsem z nich udělané chutney a svíralo mi to dásně. Je to fakt dost kyselé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: když to rozvaříš a přecedíš (cedník s otvory, ne síťka), získáš kyselou dobrou šťávu k dalšímu použití. marmeláda, šťáva, do želé...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Pstruh na masle v mamdlove mouce. Pak jsem byla na boruvkach, takze tvarohovy knedliky plneny boruvkama a navrch, prekvapeni, tvaroh s boruvkama. Konecne rajcata od taty a mozzarella. A snidane chaba, ale oblibena vajickova pomazanka. :))

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes trochu v italském duchu.
    Telecí saltimbocca, zelené věci a salát z domácích vyzrálých rajčat.

    1KA
    1KA --- ---
    Na skok doma ;) Slané štrůdly mi pomáhal vyrábět Mladší syn.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rybí pátek. Prý, coby suchozemci, jsme lépe adaptovaní na sladkovodní fišle a v pultu měli krásné filety sivena.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam