úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
XNOELX
---
---
17:53:14 13.8.2022
+5
já dneska servíroval malýmu buřtguláš na přání, dělal jsem podruhý v životě, první byl jak polívka, teď už se povedlo i zahustit
KOCHANSKA_CH
---
---
10:23:37 13.8.2022
SAL
: Ano. Neměli bychom? Je jedovatá?
GENEVIEVE
---
---
23:23:53 12.8.2022
+12
Panenka na rozmarýnu a tymiánu, brambůrky a fazolky že zahrádky od kamarádky.
KURE
---
---
22:27:00 12.8.2022
SAL
: ano
GALE
---
---
22:25:31 12.8.2022
+5
SAL
: Když je vypečená hezky do křupava tak ano. U lososa při přípravě odrbu šupiny.
SAL
---
---
22:18:44 12.8.2022
3 odpovědi
-3
KOCHANSKA_CH
: Já budu asi trochu za Moody, ale k čemu je křupavá kůže na rybě? Vy ji jíte?
KOCHANSKA_CH
---
---
13:40:16 12.8.2022
1 odpověď
+18
Páteční ryba před odletem za oceán.
Losos s křupavou kůží, lusky, čočka a lehký bramborový salát.
PRAASHEK
---
---
17:24:38 10.8.2022
+1
POHODAVOLE
: já dělávám "rádoby-chilli" bez masa s vařenou pohankou
POHODAVOLE
---
---
14:11:29 10.8.2022
+15
Jeste jsem zkousel vinne listy a taky super. Priste dam akorat vic rajcat a neco kyseleho.
POHODAVOLE
---
---
14:09:18 10.8.2022
+2
PALEONTOLOG
: nejdriv davala tusim protlak a pak v plechovce nebo se pletu?
NAGASAWA
: dle me musely byt nejaky slabsi. Mel jsem ji prvne, ale dle me to rozhodne nebyly nasobky habanera. Koupil jsem tyto v makru:
PALEONTOLOG
---
---
13:54:17 10.8.2022
1 odpověď
+1
POHODAVOLE
: ad tomato proč ne, dávám tam čerstvý nebo konzervu, ale dvakrát? btw. mám rád svoje oblíbený papriky a dal bych max smoked a pak jeden druh. za mě fatalii kvůli aroma.
NAGASAWA
: jednou jsem dal trinidad scropnion moruga, ale ta paprika je vyloženě jako polystyren a bez aroma, pálivost sama mi nepřipadá atraktivní
konec buržoazního okénka :)
NAGASAWA
---
---
13:52:08 10.8.2022
2 odpovědi
POHODAVOLE
: Rovnou s Karolínou? Ty jsi fajnšmekr.
POHODAVOLE
---
---
13:48:16 10.8.2022
2 odpovědi
PALEONTOLOG
: dal jsem jalapeno + jednoho reapera. Chut je skvela. Zahusteni je dle me zbytecny, kdyz to jde odvarit. Ty rajcata tam davala tusim kvuli umami? Za me je to super recept.
PALEONTOLOG
---
---
13:41:30 10.8.2022
NAGASAWA
: proč ne, stejnou službu by udělala třeba krupička nebo strouhanka. ale prostě nevím proč. když se to vaří dýl než hodinu, tak se fazole začnou rozpadat a zahuštěno je až až
NAGASAWA
---
---
13:30:42 10.8.2022
1 odpověď
PALEONTOLOG
: na zahustovani jsem zacal pouzivat par lzicek Frijoles Refritos - fazolovy pasty z Alberta. Je to trochu prasarna, ale funguje to.
PALEONTOLOG
---
---
13:25:34 10.8.2022
2 odpovědi
+1
POHODAVOLE
: ti nevím, tohle si dělám od puberty a v životě by mě nenapadlo prznit tolik druhů papriky dohromady (chipotle ze 3, smoked, čerstvá jalapeno). taky jsem se zasmál, když tam dala nejdřív k základu tomatovou pastu a pak k rozvaření konzervovaný rajčata. ale zajímavý je to kakao, javorovej syrup, to jsou nativní přísady. zahuštění moukou považuju za hřích. limetka je zajímavá, ale jestli to tam musí dát, protože to kráva překořenila, tak za mě radši nepřehánět množství koření a okyselit velmi decentně.
jinak fazolovej kotlík s paprikou vypadá vždycky stejně (dobře).
POHODAVOLE
---
---
12:51:26 10.8.2022
2 odpovědi
±0
Nevypada to vabne, ale je to luxusni. Maso neni treba. Inspiroval jsem se tu:
[CUBICULA @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO]
GRANTORINO
---
---
19:38:37 8.8.2022
Naše aktuální večeře s dětma... (Muž večeří už na 18h)
My tři máme klasiku salát: rajčátka, ledový salát, mozarella, tuňák, vajíčka, makový olej, olivový olej, lžička pesta, sůl.... (vyhrálo to nad carbonara : ))
Malá má těstoviny s pestem.
BAAL
---
---
17:54:31 7.8.2022
+8
Pan Cuketka, říkal, že je dnes zase den na drobenkovou buchtu a mužu zodpovědně prohlásit, že ji má lepší než paní s divným účesem:) Boruvky jsem neměl, ale mražená lesní směs imho taky dobrý.
Borůvkový koláč
https://youtu.be/Fwe6vE6_SBE
GRANTORINO
---
---
18:30:24 6.8.2022
KURE
: no to jo... Hrozný práce :D, ale hrozně málo surovin, levný jídlo a dala bych si.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam