• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Jeden koš mám dnes za sebou, ale já pěstuju jen symbolické množství rajčat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Asi máme problém. Na konci bude zásoba konzerv na zimu, ale dnešek a zítřek si úplně neužívám.

    XNOELX
    XNOELX --- ---
    já dneska servíroval malýmu buřtguláš na přání, dělal jsem podruhý v životě, první byl jak polívka, teď už se povedlo i zahustit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAL: Ano. Neměli bychom? Je jedovatá?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Panenka na rozmarýnu a tymiánu, brambůrky a fazolky že zahrádky od kamarádky.

    KURE
    KURE --- ---
    SAL: ano
    GALE
    GALE --- ---
    SAL: Když je vypečená hezky do křupava tak ano. U lososa při přípravě odrbu šupiny.
    SAL
    SAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já budu asi trochu za Moody, ale k čemu je křupavá kůže na rybě? Vy ji jíte?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba před odletem za oceán.
    Losos s křupavou kůží, lusky, čočka a lehký bramborový salát.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    POHODAVOLE: já dělávám "rádoby-chilli" bez masa s vařenou pohankou
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jeste jsem zkousel vinne listy a taky super. Priste dam akorat vic rajcat a neco kyseleho.



    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PALEONTOLOG: nejdriv davala tusim protlak a pak v plechovce nebo se pletu?

    NAGASAWA: dle me musely byt nejaky slabsi. Mel jsem ji prvne, ale dle me to rozhodne nebyly nasobky habanera. Koupil jsem tyto v makru:

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POHODAVOLE: ad tomato proč ne, dávám tam čerstvý nebo konzervu, ale dvakrát? btw. mám rád svoje oblíbený papriky a dal bych max smoked a pak jeden druh. za mě fatalii kvůli aroma.

    NAGASAWA: jednou jsem dal trinidad scropnion moruga, ale ta paprika je vyloženě jako polystyren a bez aroma, pálivost sama mi nepřipadá atraktivní

    konec buržoazního okénka :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    POHODAVOLE: Rovnou s Karolínou? Ty jsi fajnšmekr.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PALEONTOLOG: dal jsem jalapeno + jednoho reapera. Chut je skvela. Zahusteni je dle me zbytecny, kdyz to jde odvarit. Ty rajcata tam davala tusim kvuli umami? Za me je to super recept.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: proč ne, stejnou službu by udělala třeba krupička nebo strouhanka. ale prostě nevím proč. když se to vaří dýl než hodinu, tak se fazole začnou rozpadat a zahuštěno je až až
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: na zahustovani jsem zacal pouzivat par lzicek Frijoles Refritos - fazolovy pasty z Alberta. Je to trochu prasarna, ale funguje to.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POHODAVOLE: ti nevím, tohle si dělám od puberty a v životě by mě nenapadlo prznit tolik druhů papriky dohromady (chipotle ze 3, smoked, čerstvá jalapeno). taky jsem se zasmál, když tam dala nejdřív k základu tomatovou pastu a pak k rozvaření konzervovaný rajčata. ale zajímavý je to kakao, javorovej syrup, to jsou nativní přísady. zahuštění moukou považuju za hřích. limetka je zajímavá, ale jestli to tam musí dát, protože to kráva překořenila, tak za mě radši nepřehánět množství koření a okyselit velmi decentně.
    jinak fazolovej kotlík s paprikou vypadá vždycky stejně (dobře).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nevypada to vabne, ale je to luxusni. Maso neni treba. Inspiroval jsem se tu:

    [CUBICULA @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO]

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Naše aktuální večeře s dětma... (Muž večeří už na 18h)
    My tři máme klasiku salát: rajčátka, ledový salát, mozarella, tuňák, vajíčka, makový olej, olivový olej, lžička pesta, sůl.... (vyhrálo to nad carbonara : ))
    Malá má těstoviny s pestem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam