GEISHA: Můj recept ,-)
1/2 kostky droždí (20 g)
150 gramů vody
620 gramů polohrubé mouky (klidně 650 g, záleží na druhu mouky)
1 Kyška
1 rozmixovaný Cottage
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička drceného kmínu
hrstka slunečnicových semínek
hrstka semínek (bílý, černý sezam, mák) na posypání bulek
1 žloutek
3 polévkové lžíce bílého jogurtu
mák na posypání
Z kvasnic, cukru a 3 lžic mouky, 5 lžic vody zadělat kvásek, nechat odpočinout cca 10 min pod utěrkou v misce. Následně zadělat těsto, na závěr přisypat slunečnicová semínka.
Těsto nechat cca hodinu kynout pod utěrkou, potom z něj vytvarovat bulky a opět nechat na plechu přikryté kynout - cca 30 min. Potom je potřít směsí z vajíčka a jogurtu, posypat semínky a dát péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 10-12 min.
Původní recept na tvarohové housky:
https://cookidoo.international/recipes/recipe/id/r68421