• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ACIDQA: ja je mrazila tak, ze jsem vytahla horni nizky pidisuplik s ledem a do nej je dala na tac 😂
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACIDQA: Mrazim uplne normalne - posadim na karton velikosti pytliku na tekutiny a v tom pytliku to mrazim. Ono to jde v jakemkoliv pytliku, ale techhle mam velke prebytky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: můžeš, na tácu, ať se ti neslepí k sobě.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Sla jsem do nich. Udelam je k veceri.

    Myslite, ze to muzu zamrazit? (Vejce, krupice, tvaroh, pecena dyne…)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Sváteční oběd :)
    S dcerou jsme udělaly sushi

    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Díky za tipy. Jelikož jsem líná, šla jsem cestou nejmenšího odporu a udělala pomazánku. Výdlub se solí, pepřem a chilli hodila na plech do trouby, následně rozmixovala, česnek, majonéza a geniální!

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dynovo tvarohovy noky
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SIBILLE: Při dnešním obědě jsem zjistila, že opečená dýně s domácí majonézou dohromady tvoří výbornou chuť, klidně bych šla cestou pomazánky/dipu s trochou šalotky a chilli třeba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale vytahej z toho ta semínka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SIBILLE: polívku nebo pomazánku.
    Pomazánka _ výdlab upečeš, až bude měkký (takže chvilku) a smícháš s tvarohem nebo něčím podobným, ochutíš česnekem. Můžeš přidat majonézu neb strouhaný sýr.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Nemáte někdo recept, do kterého bych zdělala výdlaby z dýní?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    CMLKA: Ano, to je ona. Fakt dobrá. S trochou chilli nejlepší polívka na zimu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytek jeleního hřbetu z grilu jsme zkrmili na způsob roastbeefu.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIBILLE: nejhezci cockova, co jsem kdy videl :)
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Italská čočkovka od Hanky Michopulu, místo slaniny klobása. Nejlepší je druhý den.

    N_I
    N_I --- ---
    Prijel rostenec z jiznich cech z volneho chovu .. farma co.maj.kamosi...tak.sem zas.v praci zrobil

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Myslím, že se tomu říká fúze. :D
    Knedlíčkové miso.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Můj recept ,-)

    1/2 kostky droždí (20 g)
    150 gramů vody
    620 gramů polohrubé mouky (klidně 650 g, záleží na druhu mouky)
    1 Kyška
    1 rozmixovaný Cottage
    1 lžička soli
    1 lžička cukru
    1 lžička drceného kmínu
    hrstka slunečnicových semínek
    hrstka semínek (bílý, černý sezam, mák) na posypání bulek
    1 žloutek
    3 polévkové lžíce bílého jogurtu
    mák na posypání

    Z kvasnic, cukru a 3 lžic mouky, 5 lžic vody zadělat kvásek, nechat odpočinout cca 10 min pod utěrkou v misce. Následně zadělat těsto, na závěr přisypat slunečnicová semínka.
    Těsto nechat cca hodinu kynout pod utěrkou, potom z něj vytvarovat bulky a opět nechat na plechu přikryté kynout - cca 30 min. Potom je potřít směsí z vajíčka a jogurtu, posypat semínky a dát péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 10-12 min.

    Původní recept na tvarohové housky: https://cookidoo.international/recipes/recipe/id/r68421
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Však aj v pondělí se dá grilovat venku a stolovat uvnitř.
    Jelení hřbet naložený v kefíru s divokým kořením. Salát z vařené řepy, celeru, šalotky a zeleného kyselého jablka, spojený domácí majonézou. Blanšírovanou mrkev i syrovou jarní cibul se muži podařilo poněkud ožahnout a já to opět fotila pěstním klínem. :-)

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ACIDQA: neblbni, je to luxus ;)
    N_I
    N_I --- ---
    "ale asi nevyfotitelný"

    sorry za ot...ale tehle klub mám rád hlavně kvůli inspiracím a že to jako jde nějak uvařit že to není úplná laborka..:)

    sem rád za nižší kvalitu fotek kolikrát..že to není hlavně a především kvůli fotce ale kvůli receptům a pokusům..ikdyž je to hezký když to někdo aranžuje a má to hezký....ale zde sem rád za skoro opak...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: četla jsem to jako Escobara a neprislo mi to divny. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam