úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
SALVATOR
---
---
9:07:07 8.11.2022
How to Make Hard Taco Shells - NatashasKitchen.com
https://natashaskitchen.com/hard-taco-shells/
SALVATOR
---
---
9:06:39 8.11.2022
1 odpověď
+1
ILLUZE
: Myslíš hard shell tacos? To prostě jen kukuřičnou tortillu osmažíš přeloženou napůl :)
Já bych se teda vykašlal na lis na torilly a prostě bych je označil za rustikální.
ILLUZE
---
---
8:52:19 8.11.2022
1 odpověď
SALVATOR
: Mne by zajímalo, jak vyrobit tacos ,-) Aby ten tvar držel.
Asi blbej dotaz.
A nedík za ten odkaz! 😅
DEVIL
---
---
7:49:17 8.11.2022
PRAASHEK
: jak rika kid, ta susena je uz takova 'mdla' a nic moc tam nepusti.
ja osobne bych asi bazalkovej olej delal tak jako se delaj ruzny masti. tzn. ze bych rozehral sadlo/olej do ne uplne na smazeni a pak tam hodil louhovat tu bazalku. druhej den bych bych vse precedil a stocil do sklenic. tu vylouhovanou bazalku bych vhodil do nakejch testovin nebo hodil do tycaku na nakou omacku
SALVATOR
---
---
7:49:09 8.11.2022
1 odpověď
+1
APRILMOUSE
: Na tvar kašli, hlavně, když to je dobrý. I na domácí výrobu tortilly existujou lisy a ten když člověk nemá, tak je pravidelnosti i dost těžší dosáhnout.
Lis na tortilly kovový - MexicanFood.cz
https://www.mexicanfood.cz/lis-na-tortilly-kovovy/
KID_MCHUTT
---
---
22:58:38 7.11.2022
+1
PRAASHEK
: imo ti ta sušená nepustí silice
PRAASHEK
---
---
20:42:17 7.11.2022
2 odpovědi
Budu si dělat "bazalkový olej" (olivový), je dobrý nápad tam naložit krom čerstvé bazalky i sušenou nebo to nemám dělat?
APRILMOUSE
---
---
19:20:40 7.11.2022
ILLUZE
: tak asi jo, já to normálně dělala na lince bez ničeho :D teda malilinko jsem to musela podsypat, ale jen tak drobně. Ta první bez sypání se měla tendence trhat, ale už od třetí to šlo krásně od ruky :)
ILLUZE
---
---
19:16:06 7.11.2022
1 odpověď
APRILMOUSE
: Myslíš, že to půjde dělat na dřevěném válu?
Děkuji :)
APRILMOUSE
---
---
19:08:33 7.11.2022
2 odpovědi
+3
ILLUZE
:
https://www.kucharkaprodceru.cz/domaci-tortilly/
jako kdyby náhodou jedna zbyla, tak to nepředpokládám :D :D to se u nás nestává a dělala jsem je poprvé (leč ne naposled!)
Ale v podstatě bych to asi dala do lednice do pytlíčku..
Jinak to těsto mě nadchlo, s tou horkou vodou ta mouka udělala neuvěřitelně krásnou konzistenci :)
ILLUZE
---
---
19:05:13 7.11.2022
1 odpověď
APRILMOUSE
: A máš dáš recept, prosím?
Tortily bez palmáče jsem sehnala jen v Lídlu. Kdyby náhodou nějaká zbyla, jak je uchováváš?
ILLUZE
---
---
19:01:09 7.11.2022
+3
SAMOUT
: Jsem na mobilu, nejde mi vložit odkaz, tak foto autora kanálu, co mu koukám pod ruce ,-)
APRILMOUSE
---
---
18:58:24 7.11.2022
1 odpověď
ILLUZE
: já právě dělám pita chléb, ale na ty tortilly jsem furt myslela :) nicméně jsem se bála dělat pita chléb na pánvi, tak už se asi nebojím a zkusím to :D
SAMOUT
---
---
18:58:17 7.11.2022
1 odpověď
+7
ILLUZE
: Davat sem takovyhle krasy bez recepisu je cira nezodpovednost :-).
ILLUZE
---
---
18:51:04 7.11.2022
2 odpovědi
+14
APRILMOUSE
: Teď jsem nedávno dělala turecký chléb ,-) Fotky nic moc, ale muž to chtěl 3 dny ke všemu a ještě je loupil suché.
Jinak potřené máslem a petrželkou. A druhé s mletým hovězím
APRILMOUSE
---
---
18:39:19 7.11.2022
2 odpovědi
+13
Jako nic velkýho, ale hecla jsem se poprvý udělat domácí tortilly a dopadly docela dobře, až na ten tvar :D ale to odladím. Teda vlastně jako HODNĚ DOBŘE, mňam :D
N_I
---
---
13:00:22 7.11.2022
+7
k dnešnímu obědu sem zrobil kari
ILLUZE
---
---
23:34:13 6.11.2022
+13
Těstoviny s mletým vepřovým, vlastní passatou a nakládanými rajčaty.
ILLUZE
---
---
23:31:30 6.11.2022
+12
Gnocchi s cizrnou a kuřecím na kari.
BAAL
---
---
16:28:29 6.11.2022
+8
Právě jsem poprvé v životě použil v kuchyni kladivo a co víc ja fetišista na nože, jsem s ním třískal do nože ( naštěstí jde o nějaké šméčko pseudo santoku z alika). Chtělo by to nějakej sekáček
MAR_TINA
---
---
21:36:20 5.11.2022
+19
A mám roastbeef a kapustičky a brambory.
MAR_TINA
---
---
21:35:21 5.11.2022
+6
KURE
: och, to mi ještě nikdo neřekl
KURE
---
---
21:21:59 5.11.2022
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: máš velmi sexy, tenkou slaninu :)
MAR_TINA
---
---
21:17:05 5.11.2022
1 odpověď
+11
A pokořila jsem krájení slaniny na tento. (musí se zmrazit) :)
APRILMOUSE
---
---
20:33:11 5.11.2022
+19
Dalamanky :-) mmch trefit se packou primo doprostřed kynouciho bochanku vyzaduje talent :-) Snehule v akci
MAR_TINA
---
---
20:25:21 5.11.2022
+4
KAIAFOX
: já tu omáčku dělám ze zbytkového ovoce, které by se jinak zkazilo, jen povařím, co mám (švestky, višně, borůvky), kyselé ocukruju, švestky ani ne, někdy dám koření a pak to sleju do sklenice a skladuju v lednici. A různě tím polevám věci.
KAIAFOX
---
---
19:40:39 5.11.2022
1 odpověď
MAR_TINA
: Nejlepší! Jíme často, v odlehčené verzi s Hollandií, někdy rozinkami/ořechy/skořicí i tou marmeládou (spíš děti). Skvělá je na to krouhanka - jablka (nebo hrušky, nebo mix) na takovéhle kousky, zavařené bez ničeho.
MAR_TINA
---
---
18:59:04 5.11.2022
1 odpověď
+15
Dezert velmi líné kuchařky. Jablko, mascarpone a švestková omáčka.
WRIGLEY
---
---
18:33:38 5.11.2022
+1
SPIKE411
: osmahnu cibulku, na to kostky knedliku, pepr, sul, paprika, osmahnout a pak vajicka, podavam s okurkou
DEFILA
---
---
11:10:29 5.11.2022
+9
Kuře, smetanový špenát, ňoky:)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam