• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Téma - uzené z masitých žeber.
    Kapustová pánev, dochuceno směsí uzeného vývaru, česneku a dijon hořčice.
    Květákový pilaf se špenátem, do kterého jsem spotřebovala i domácí grilovací omáčku.

    1KA
    1KA --- ---
    Dýňovka a žitný koláč se švestkami a mákem

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SALVATOR: ona kazda další vypadala lip, první byla tragicka a treti uz docela usla, ja to vidim dost nadejne :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    How to Make Hard Taco Shells - NatashasKitchen.com
    https://natashaskitchen.com/hard-taco-shells/
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ILLUZE: Myslíš hard shell tacos? To prostě jen kukuřičnou tortillu osmažíš přeloženou napůl :)

    Já bych se teda vykašlal na lis na torilly a prostě bych je označil za rustikální.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALVATOR: Mne by zajímalo, jak vyrobit tacos ,-) Aby ten tvar držel.
    Asi blbej dotaz.

    A nedík za ten odkaz! 😅
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PRAASHEK: jak rika kid, ta susena je uz takova 'mdla' a nic moc tam nepusti.
    ja osobne bych asi bazalkovej olej delal tak jako se delaj ruzny masti. tzn. ze bych rozehral sadlo/olej do ne uplne na smazeni a pak tam hodil louhovat tu bazalku. druhej den bych bych vse precedil a stocil do sklenic. tu vylouhovanou bazalku bych vhodil do nakejch testovin nebo hodil do tycaku na nakou omacku
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    APRILMOUSE: Na tvar kašli, hlavně, když to je dobrý. I na domácí výrobu tortilly existujou lisy a ten když člověk nemá, tak je pravidelnosti i dost těžší dosáhnout.

    Lis na tortilly kovový - MexicanFood.cz
    https://www.mexicanfood.cz/lis-na-tortilly-kovovy/
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PRAASHEK: imo ti ta sušená nepustí silice
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Budu si dělat "bazalkový olej" (olivový), je dobrý nápad tam naložit krom čerstvé bazalky i sušenou nebo to nemám dělat?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: tak asi jo, já to normálně dělala na lince bez ničeho :D teda malilinko jsem to musela podsypat, ale jen tak drobně. Ta první bez sypání se měla tendence trhat, ale už od třetí to šlo krásně od ruky :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Myslíš, že to půjde dělat na dřevěném válu?

    Děkuji :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: https://www.kucharkaprodceru.cz/domaci-tortilly/
    jako kdyby náhodou jedna zbyla, tak to nepředpokládám :D :D to se u nás nestává a dělala jsem je poprvé (leč ne naposled!)
    Ale v podstatě bych to asi dala do lednice do pytlíčku..

    Jinak to těsto mě nadchlo, s tou horkou vodou ta mouka udělala neuvěřitelně krásnou konzistenci :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: A máš dáš recept, prosím?
    Tortily bez palmáče jsem sehnala jen v Lídlu. Kdyby náhodou nějaká zbyla, jak je uchováváš?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: Jsem na mobilu, nejde mi vložit odkaz, tak foto autora kanálu, co mu koukám pod ruce ,-)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: já právě dělám pita chléb, ale na ty tortilly jsem furt myslela :) nicméně jsem se bála dělat pita chléb na pánvi, tak už se asi nebojím a zkusím to :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ILLUZE: Davat sem takovyhle krasy bez recepisu je cira nezodpovednost :-).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Teď jsem nedávno dělala turecký chléb ,-) Fotky nic moc, ale muž to chtěl 3 dny ke všemu a ještě je loupil suché.

    Jinak potřené máslem a petrželkou. A druhé s mletým hovězím

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako nic velkýho, ale hecla jsem se poprvý udělat domácí tortilly a dopadly docela dobře, až na ten tvar :D ale to odladím. Teda vlastně jako HODNĚ DOBŘE, mňam :D

    N_I
    N_I --- ---
    k dnešnímu obědu sem zrobil kari

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam