• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem se dnes dozvěděla, že já přece vařím proto, že je to můj koníček. Ne proto, že mám záněty střeva, ne proto, že mám cukrovku, ne proto, aby dobře jedl dlouho mi vydržel, jak psala GEISHA. No nic, brzo si najdu jinej koníček. Třeba střelbu vzduchovkou do prdele.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jee, husy tady. Ja ji soupla vedle.

    Delala jsem jen prsa, celou bych ji nesezrala. :)

    Zbylo mi strasne knedliku!

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Taky se nějak rozpadla :-)

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Parádní! No všechno možný. Dávám je i do vývaru, jako brambory, do ragú, pyré do ovesných sušenek/do pečení, nastrouhané do chleba. Mám doma velice tolerantní strávníky :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: už ano, teď se pečou.
    Zelený okraj je banánová, měkčí na krájení, troufnu si dát syrové kostky do polévky nebo do stir fry směsi. Žaludová bude na pečení a vaření.

    Co všechno s nima děláš?

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Máš je vyfocený i rozkrojený? Vypadají dobře.. jsem dýňofil, mohla bych je jíst denně :D (zrovna jsme dojeli dýňové rizoto).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nevděčníci jsou to. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Svatomartinská labuť. Neptejte se :)
    Pečená tak pomalu a dlouho, že odpadla od kosti a nejde nandat.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: chápu tě. Vařím panu ofrňovi na skoro měsíc do mrazáku a mám všeho masa s omastkem plný zuby.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Krásný kusy. Já mám dyňu docela ráda v pár úpravách. Nejvíc máslovou, pak hokkaido. Ale spíš jen párkrát za sezónu. Spolustolovník ofrňuje. Ale ten, v poslední době, pochválí jen šnicl nebo ptáčky. Promiňte mi mou kuchařskou frustraci.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuře ze dvora s arašídovou omáčkou na konjakové rýží s brokolicí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: vlevo je nahoře, White je žlutá, blue je zelená 😁
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak jsem zvědavá, jaké letos budou. Vlevo acorn white a vpravo menší kus blue banana

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mist: a kde že to sídlis? :)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    polabsky repanky - mely by bejt tak polovicni a tvar trochu estetictejsi, ale na prvni pokus dobry. chutove skoro stejny jako sem mel naposled nekdy pred 20 lety od babicky

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MIST: Sem si říkala, jestli blbnu já, nebo ty, takové nadělení v Kal. 🤦😄
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: uz druha. Traktor to jisti. Snih a mraz je ok, led je zlo. Ale letos se tesim na vanocni peceni, ono v teple v CA to nikdy nebylo ono.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Vaše první zima tam? A plánujete sněžný skútr nebo tažné psy? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Drůbeží vývar a páteční svatomartinská marinovaná tilápie se brokolicí a hokkaido na másle. Svatomartinský svatovavřinecký klaret.

    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: minuly tyden napadlo 30 cm snehu a mame -16C. Polevka bodne. Dik!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam