• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Vaše první zima tam? A plánujete sněžný skútr nebo tažné psy? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Drůbeží vývar a páteční svatomartinská marinovaná tilápie se brokolicí a hokkaido na másle. Svatomartinský svatovavřinecký klaret.

    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: minuly tyden napadlo 30 cm snehu a mame -16C. Polevka bodne. Dik!
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    kralik na smetane - s vetsim mnozstvim mrkve :)

    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: posli mi odkaz na recept, nevim kdo nebo co je Grusovka a jak koukam, kazdy dela celerovy krem jinak. Diky moc.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: nemam tucha, delala jsem je poprvy a na panvi :-) ale delaj se chvili na prvni strane, pak otocit, do puchyrku druhou stranu, otocit a dodělat do puchyrku prvni stranu, aby se tam udelaly jako ty vzdusny kapsy.. Takze tot otazka :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Dal by nebo nedal ty placky palačinkovač? https://www.datart.cz/null-ROHNSON-Palacinkovac-R-201.html
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Teď mi došlo, že jsem na polívku vsypla jen miniškvarky a zapomněla ty opražené ořechy. Tak zítra. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes celerový krém s nivou podle Grusovky a pomalé hovězí v mrkvi a hrachu s květákem a nakládaným pepřem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Téma - uzené z masitých žeber.
    Kapustová pánev, dochuceno směsí uzeného vývaru, česneku a dijon hořčice.
    Květákový pilaf se špenátem, do kterého jsem spotřebovala i domácí grilovací omáčku.

    1KA
    1KA --- ---
    Dýňovka a žitný koláč se švestkami a mákem

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SALVATOR: ona kazda další vypadala lip, první byla tragicka a treti uz docela usla, ja to vidim dost nadejne :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    How to Make Hard Taco Shells - NatashasKitchen.com
    https://natashaskitchen.com/hard-taco-shells/
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ILLUZE: Myslíš hard shell tacos? To prostě jen kukuřičnou tortillu osmažíš přeloženou napůl :)

    Já bych se teda vykašlal na lis na torilly a prostě bych je označil za rustikální.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALVATOR: Mne by zajímalo, jak vyrobit tacos ,-) Aby ten tvar držel.
    Asi blbej dotaz.

    A nedík za ten odkaz! 😅
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PRAASHEK: jak rika kid, ta susena je uz takova 'mdla' a nic moc tam nepusti.
    ja osobne bych asi bazalkovej olej delal tak jako se delaj ruzny masti. tzn. ze bych rozehral sadlo/olej do ne uplne na smazeni a pak tam hodil louhovat tu bazalku. druhej den bych bych vse precedil a stocil do sklenic. tu vylouhovanou bazalku bych vhodil do nakejch testovin nebo hodil do tycaku na nakou omacku
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    APRILMOUSE: Na tvar kašli, hlavně, když to je dobrý. I na domácí výrobu tortilly existujou lisy a ten když člověk nemá, tak je pravidelnosti i dost těžší dosáhnout.

    Lis na tortilly kovový - MexicanFood.cz
    https://www.mexicanfood.cz/lis-na-tortilly-kovovy/
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PRAASHEK: imo ti ta sušená nepustí silice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam