• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    1KA
    1KA --- ---
    ACIDQA: věř mi, že netuším :-)
    A abych nebyla ot. Jeden koláč a Mikiho štrůdly.
    Tomu je teda jenom 13 let:))

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    1KA: Nepatri to sem, ale… 17! Proboha, kdy to takhle uteklo?!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dýňový karamel.
    Není to zdravé, není to dietní ale je to ukrutně dobrý. Bože chraň mě abych to nesežrala hned.

    1KA
    1KA --- ---
    Syn slaví 17 let :). Lotuskový nepečený dort.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: tvl 🤣
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: vodní pták jako vodní pták...

    Koupila jsem ji v makru, nápis asi v holandstine a na obrázky bílá ptačí hlava s velkým oranžovým zobákem a silným ozdobím. Labuť prostě.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: dlouze se snazim neptat, ale neda mi to 🤣 Cože? 🤣
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Svatomartinské KUŘE ála KACHNA místo HUSY :D ať jsem v tématu

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem se dnes dozvěděla, že já přece vařím proto, že je to můj koníček. Ne proto, že mám záněty střeva, ne proto, že mám cukrovku, ne proto, aby dobře jedl dlouho mi vydržel, jak psala GEISHA. No nic, brzo si najdu jinej koníček. Třeba střelbu vzduchovkou do prdele.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jee, husy tady. Ja ji soupla vedle.

    Delala jsem jen prsa, celou bych ji nesezrala. :)

    Zbylo mi strasne knedliku!

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Taky se nějak rozpadla :-)

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Parádní! No všechno možný. Dávám je i do vývaru, jako brambory, do ragú, pyré do ovesných sušenek/do pečení, nastrouhané do chleba. Mám doma velice tolerantní strávníky :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: už ano, teď se pečou.
    Zelený okraj je banánová, měkčí na krájení, troufnu si dát syrové kostky do polévky nebo do stir fry směsi. Žaludová bude na pečení a vaření.

    Co všechno s nima děláš?

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Máš je vyfocený i rozkrojený? Vypadají dobře.. jsem dýňofil, mohla bych je jíst denně :D (zrovna jsme dojeli dýňové rizoto).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nevděčníci jsou to. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Svatomartinská labuť. Neptejte se :)
    Pečená tak pomalu a dlouho, že odpadla od kosti a nejde nandat.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: chápu tě. Vařím panu ofrňovi na skoro měsíc do mrazáku a mám všeho masa s omastkem plný zuby.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Krásný kusy. Já mám dyňu docela ráda v pár úpravách. Nejvíc máslovou, pak hokkaido. Ale spíš jen párkrát za sezónu. Spolustolovník ofrňuje. Ale ten, v poslední době, pochválí jen šnicl nebo ptáčky. Promiňte mi mou kuchařskou frustraci.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuře ze dvora s arašídovou omáčkou na konjakové rýží s brokolicí.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: vlevo je nahoře, White je žlutá, blue je zelená 😁
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak jsem zvědavá, jaké letos budou. Vlevo acorn white a vpravo menší kus blue banana

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam