• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEVIL: To pak záleží, co člověk často vaří. Já hodně často dělám různý stir fry, kam česnek se zázvorem taky často přijde a taková pasta by u nás byla dost rychle pryč.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: tjn, ale pak se to neda nikam pridat, protoze ten zazvor to cely mocne ochuti! taky sem to tehda udelal a pak sem to jinam nez do kari nedaval
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Veprove na kmine a sezonni zelenina :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tady se chystá dýňový kompot.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pripadne, pokud treba hovis indicky kuchyni, do ty pasty prihod jeste zazvor a cerstvy chilli. Ginger - garlic - chilli paste je zaklad vsech jejich jidel.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOZINA: oloupej cesnek, prevar vodu, nech ji vychladnout a hod cesnek s vodou do mixeru a udelej pastu. napln sklenice a v lednici to vydrzi par mesicu. nebo udelej cernej cesnek. cely palice dej do pomalyho hrnce a na 55-60C tak 3-4 tejdny nech fermentovat. potom vydrzi tak 4-5 mesicu v lednici v naky sklenici
    GALE
    GALE --- ---
    XBAHNO: K tomu nakládání do oleje. Česnek jako jediná zelenina umí botulotoxin a jen uložení do oleje pri pokojové teplotě by nemuselo delat dobrotu. Raději se má česnek v oleji dát do lednice.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOZINA: oloupat a naložit, případně se sádlem jako česnekovou pastu nebo olupané stroužky zmrazit v mrazáku
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    KOZINA: Oloupat a nalozit. Bud do soli, nebo do oleje, oboji ma neco do sebe a vznikne z toho zajimavy by-produkt s vlastnim vyuzitim. Vyhodou je skladovani za pokojove teploty.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Někdo tip jak zpracovat a uchovat česnek? Našel jsem toho v konťáku hromadu. Klidně se o část podělím. Mám síťky bio a síťky uzenýho. Praha, Vinohrady
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Kolouch v rajčatovém guláši s kuskusem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Japonsko indická fúze :) polévka miso s červenou čočkou a dýní.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Cibulove bagetky se susenymi rajcaty, pomazanka z makrely :-)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PRAASHEK: to mam nejradsi. seskrabavat z patra hroudy soldifikovanyho lsd! :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Pokud chcete někdo vyzkoušet, jak moc je lahůdkové droždí lahůdkové, nedávejte si plnou lžičku do úst. Případně si připravte škrabku na patro.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Asi blby dotaz, ale co je LSD? :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zkoušela jsem neúspěšně najít přesný recept, nakonec jsem to smíchala od oka, trochu jsem improvizovala v surovinách (psylium místo xanthanu, ovesná mouka místo lupinové) a výsledek byl ok. Samotné mi vyšly spíš suché, ale jako příloha k omáčce super. Dík za tip.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Jo, low carb výmysl. LSD, vajca, prdopeč, trochu lupinové mouky a špetka xantanu, bála jsem se, že to bez lepku nebude držet. Jsou nadýchané a umami. :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Hmm a ten kmín asi měl bejt římskej... A místo petržele by to chtělo koriandr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam