• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    TOOMIX: dik, ale na slovensku tusim albert nie je. aspon nie v mojich koncinach. ale uz vyriesene.

    mam tu kopec vvybornej majovej bryndze a mam chut zaexperimentovat s jej spojenim so spagetami a speckom, taka sk/it/at kombinacia:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    XAJA: Rummo má i Albert Hypermarket, normálně u těstovin
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    XAJA: budou i v tom kauflandu, ale nelogicky v regalu s tou jejich spesl radou/mezinarod. kuchyni, tipuju…

    Ja moc do obchodu nepachnu. :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    ACIDQA: super, tiez dik. v it prave retazce bronzove vo vyberovych radach svojich znaciek uplne bezne ponukaju, len ked som bola tu v kauflande, nenasla som, len tu molisanu pod vlastnym menom.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    V tescu treba znacka rummo

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    XAJA: lidl

    XAJA
    XAJA --- ---
    GENEVIEVE: ako, nie som uplne pasta magor, aby som kupovala vyhradne cestoviny vyrobene v gragnane, skumala, ako rychlo/pomaly boli susene, v ktorej oblasti bola vypestovana psenica, ale ten rozdiel v povrchu fakt poznat je.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    XAJA: ha, děkuju! O tom jsem neměla ani páru!
    XAJA
    XAJA --- ---
    GENEVIEVE: cestovina sa pretlaca lisom. hlavice su bud z bronzu alebo ocelove (s teflonovou vrstvou). ocel umoznuje rychlejsiu vyrobu, dlho vydrzi, pre vyrobu plus. bronzom sa to tlaci pomalsie, rychlejsie sa opotrebuje. z ocelovych lisov vyjde dokonale hladka cestovina, bronz zanechava povrch drsny.

    a proste to, s cim cestovinu zamiesas, lepsie ulpie na "bronzovom" povrchu.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GENEVIEVE: Mají mít hrubší a poréznější povrch, takže se na ně lépe chytá omáčka.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    XAJA: ze zvědavosti, proč je bronz zajímavý?
    XAJA
    XAJA --- ---
    SPIKE411: super, dik.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XAJA: Billa Premium

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOCHANSKA_CH: slanina a podlit vodou ;) nikdy jsem krepelku nevysusila, takze asi dobry :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    trochu som odvykla nakupom v supermarketoch, plus je zajtra nedela, tak sa mi nechce robit nakupna tour.

    prosim, prosim, mate niekto prehlad, ci drzi niektory z tych beznych (mam este v dojazdovej vzdialenosti billu, tesco a lidl) kvalitnejsie cestoviny? myslim tlacene cez bronz (trafilata al bronzo)? v kauflande som bola a mali la molisanu, ale len vrtule, potrebujem spagety.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Krása, křepelka je aj u mě v plánu. Slanina ochrání před vysušením dobře?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A ze nemam rada kusy zeleniny a maso ve vyvaru je asi zrejmy, zejo.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Krepelka v zachran jidlo za necely pade, si o ni dnesni slavnostni den vylozene rikal.

    Nadivana krepelka, nadivka, kureci vyvar a batatovo bramborova kase. Jen se teda, svine klouzava, pri peceni docela svlikla ze slaninovyho kabatu!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jsem už stará hlava děravá, úplně jsem zapomněla, že mám v lednici italskou kytku. Artyčoky na másle.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Žampionová s listy kavkazského špenátu ráno trhaného.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu a dlouho pečená vepřová kýta z prasete od chovatelky za Brnem, blanšírovaná kapusta prohřátá se spoustou do zlata opečené cibule a s mladým česnekem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam