• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACID
    ACID --- ---
    KOCHANSKA_CH: hlivove škvarky? Poslouchám ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Polévka z červené čočky a rajčat, hlívové škvarky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční siven s chřestem.

    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Tak, tak. Naprosto překvapivá a výborná chuť.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: Ja delam toto - asi stejny postup, vid?
    Jsou skvely

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    FRENNET: vše pod hladinou - nechytá se plíseň, množí se křís
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ARMADA: Mas je malo zedníci nádobu, nebo se tam nejak dostává vzduch. A mas vse ponořené pod hladinu? Nemas v naložené zelenině vzduch? Solný nálev nejlepe 1-2% roztok.
    FAT
    FAT --- ---
    1KA: Moc hezky výtvarně ztvárněná nuda. A určitě i chutně.
    ;-)
    1KA
    1KA --- ---
    Syn mi chtěl udělat radost. Prý se nudil ;)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Díky
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Mám jen klasiku z Lidlu, takže tak jak to umí maximálně.
    😉
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Jak moc jsi vakuoval? Moje pár měsíců stará vakuovačka umí několik úrovní, tak jestli to k něčemu bude.
    FAT
    FAT --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KOCHANSKA_CH: kuju. já se držím kolem 2%, tak maličko přisypu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARMADA: ...sůl v množství 1-3 g na 100 g celkového obsahu (zeleniny i vody).
    Recept: Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky) | od Lucky Grusové
    https://paleosnadno.cz/recept/kvasene-redkvicky-ze-svezi-kucharky/
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KOCHANSKA_CH: kolik soli? mně se tam dělá křís a .. ale jinak jsou dobré :)

    a ještě mrkev - do obložených chlebů s trhaným masem nebo sekanou je to labůž :)
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jo, jo. V teple. Snad někde u Zuzkyou v tom Kvašení či jak se to jmenuje.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: 14 dní v teple? Taky zajímavá metoda. Já se spolehla na vyzkoušené postupy Grusovky z Paleosnadno.
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nevím kde to bylo, ale dělal jsem to tak, že jsem ředkvičky umyl, osušil, nakrájel na větší kusy, prosolil a zavakuoval. A nechal asi 14 dní být. Normální mléčné kvašení a zajímavá chuť.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o kvas ředkviček dopadl dobře. Fskutečnosti nejsou tak oranžové, spíš růžové. :-)

    ACID
    ACID --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam