• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: Zásadní asi je, nešetřit s časem a počítat s delší dobou přípravy, třeba přes noc. Krůtu bych v CrockPotu trápila aspoň 6 - 7 hodin. Kořenovku bych dala dle toho, jak moc ju chcu rozvařit. Třeba cibule bývá už spíš jen zahušťovací hmotou, po dlouhém vaření. Mouku nepoužívám, ani ju doma nemám.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Slow cooker - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker

    How Slow Cookers Work | HowStuffWorks
    https://home.howstuffworks.com/slow-cooker.htm

    Slow Cooker Guide (Everything You Need to Know) - Jessica Gavin
    https://www.jessicagavin.com/slow-cooker-information-guide/
    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, jdu sem s velmi lamím dotazem.
    Můžete mi někdo polopatisticky vysvětlit funkci pomalého hrnce? Metodu sou-vide znám, v tom nemám problém. Mám a používám i Pappinův vynález. Ale ten pomalý hrnec...
    Nedávno jsem si našel recept pro PH. Krůtí, kořenová zelenina etc. Tři hodiny, potom přidat nějakou mouku a nechat ještě hodinu. Po třech hodinách maso jakžtakž poloměkké, kořenovka jako když jsem jí tam vložil. Musel jsem, když jsem chtěl obědvat, dát teplotu mnohem výš a přidat i čas. Potom jsem to dodělal...
    Když jsem se zajímal o to, jak ten PH pracuje, dočetl jsem se, že teplota je v něm cca 96-98°C a udávaný stupeň je jen režim, za jak dlouho dosáhne té teploty. Nepůsobí tam žádný tlak. Od toho se odvíjela moje úvaha, že když to dám do dobře těsnicího pekáče a teplotu nastavím v troubě těsně, nebo spíš +-, na 100°C, mělo by to vyhovět požadavku na funkci PH.
    Tůdle!
    Jak to s tím hrncem tedy je, prosím?
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRENNET: Tak rýže jsou nějaké ty tisíce druhů, je myslím celkem jasné, že se to chova různě;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAREN: Tak sticky rice se dělá na páře, ne? Mám dojem, že jsme právě kvůli tomu kdysi pořizovali nějaký tefal, co to uměl, ale už je to dávno a zas tak jsme to nevyužili...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: Bez chteni vyvolat miliontý flejm o vaření ryze. Mam jasminovou a i po proplachnuti do ciste vody pri poměru 1:1 lepí. Pak basmati pri stejném postupu nelepi 🤷‍♀️
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRENNET: Ja bych rekla, ze kdyz skoro k jakykoli ryzi pridas vic vody a varis ji dyl, tak lepi. Pripadne kdyz ji malo proplachnes...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ARMADA: To spis vedle do domácnosti tento dotaz. Jinak teda mazlavost ci sypavost ryze. Nezáleží spis na druhu nez způsobu vaření?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: měkké maso, silná tmavá omáčka, bude zítra k obědu. Já často vařím napřed. Nebo naopak v čase večeře + 20 minut hledím do ledničky v panice, nic mezi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jaký to bylo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hovězí pečeně na kávě, vařím nový recept v cizím hrnci, v cizí kuchyni. Děj se vůle mroží.

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    2-2,5k max
    nadýchanou přílohovou i matlavou na kaše
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARMADA: Co od něj očekáváš a jaký máš rozpočet?
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    trošku jiný soudek, prosím

    umřel mi hrnec na rýži - hledám náhradníka
    nějaká osobní zkušenost a doporučení?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Chodím tu jak mlsnej pes a nevím co si udělat k sobotní večeři koukaje 15x do lednice kde "nic" není. V tom mě osvítí, leží tam na dne tempech, určený původně na kari co tu promovala ID Mart1nka, ale jsem línej na to dělat se s kari nemluvě o tom že mi chybí půlka ingrediencí. Podívám se na instáč, kde moje oblibená instamatka se odkazuje na jinou instamatku která opeče tempech na panvivičce s rýží, pokrájenou zeleninou a zaleje to omáčkou s limetkové stávy, sojovky, burákového másla a nastrouhaného zázvoru. Všechno jsem tu měl a je to sakra dobrý:)

    #holkanavdávání

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Zatím v průběhu, ale i tak to vypadá dobře.

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: sorry, pošlu sem trochu líbivější recept na omeletu. Mám omelety moc rád. Selskou, hlavně.
    VIDEORECEPT: Vaječná omeleta - iMnam.cz
    https://imnam.cz/vajecna-omeleta/

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Chlebova omeleta. Vezmi krajic chleba, otopinkuj. Potom vezmi par vajec, rozslehej s moukou a mlekem. Chleba nech opect dozlatova. Potom zalej chleba smesi na omeletu. Osol, opepri. Muzes dochutit pazitkou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vytvořila jsem mísu celerovýho salátu, tak byl ke krůtím medailonům a hovězím karbenátům z HF.

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    BERRUNA: zkusím udělat dětem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam